Bağımlılara dini eğitimle terapi

Bağımlılara dini eğitimle terapi

Şanlıurfa'da, Eyvan Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğince hayata geçirilen "Madde Bağımlılarının Psikososyal Rehabilitasyonu Projesi" kapsamında madde bağımlılarına dini ve mesleki eğitimle terapi uygulanıyor.

Dr. Dumlu, "Türkiye'ye model olacak merkezde hastalara program dahilinde mesleki ve dini eğitim veriliyor" dedi.
 
SODES Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi'nde, madde bağımlılarına terapi amacıyla mesleki ve dini eğitim veriliyor. Eyvan Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin desteklediği "Madde Bağımlılarının Psikososyal Rehabilitasyonu Projesi" kapsamında hizmete giren merkezde madde bağımlılarına 4 yıldır sağlık hizmeti sunuluyor. Projeden yararlanmak isteyenler 15 yataklı merkezde yaklaşık 3 ay rehabilitasyon sürecinden geçiriliyor. Hastalar, mesleki ve dini eğitim olanaklarından da yararlanıyor.
 
HASTALARA TEDAVİYE PARALEL EĞİTİM
 
Merkezde görevli Dr. Mehmet Kemal Dumlu, yürütülen projeyle bağımlıları uyuşturucudan kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Hastalara tedavinin yanında sosyal ve sportif hizmetler de sunduklarını belirten Dumlu, "Madde bağımlılarını ilk önce kötü alışkanlıklarından kurtarılmalarını sağlamak amacıyla rehabilite ediyoruz. Bunun dışında onlara değerler eğitimi ve maneviyat bilin aşılıyoruz. Türkiye'ye model olacak merkezde hastalara program dahilinde mesleki ve dini eğitim veriliyor" diye konuştu. Dr. Mehmet Zeki Tanrıca ise birçok bağımlının tedavisinde başarılı olduklarını söyledi.
 
MANEVİ BOŞLUK KAPATILIYOR
 
Merkezde tedavi gören 34 yaşındaki Mehmet Ali Ç. ise sunulan imkanlarla manevi boşluğunu giderdiğini ve zararlı alışkanlıklardan kurtulduğunu belirtti. Uygulanan eğitimin kendisini rahatlattığını vurgulayan Mehmet Ali Ç, yanlış arkadaş seçimi nedeniyle uyuşturucuyla tanıştığını dile getirdi. Ahmet T. de yeni bir hayata başladığını ve kısa zamanda uyuşturucudan tamamen kurtulacağını kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.