Bağcılar meydanı Taksim'i geçecek

Bağcılar meydanı Taksim'i geçecek

Bağcılar'a inşa edilecek meydanın kentin en büyük alanı olacağını belirten Başkan Lokman Çağrıcı “Taksim Meydanı’nın büyüklüğü 38 bin metrekare. Proje tamamlandığında ilçemiz 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacak” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’a kentin en büyük meydanını inşa edeceklerini, meydan tamamlandığında 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacağını belirtti. Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen “Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları” konulu bir sunum yapan Çağırıcı, ülkenin değişik belediyelerinde görev yapan yüksek lisans öğrencilerine hitap etti.Kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını anımsatan Çağırıcı, kentsel dönüşümle fiziksel, ekonomik, işlevsel ve sosyal ömrünü tamamlamış kent dokularını ortadan kaldırılarak yerine güvenli, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir kent dokusu oluşturulmayı hedeflediklerini anlattı.
 
DÖNÜŞÜM ZİHİNLERDE BAŞLAMALI 
 
Çağırıcı, kentsel dönüşümün zihinlerde başlaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Şehirde yaşayanları mutlu etmenin yolu, sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasından geçiyor. Sağlıksız kentleşmenin acı sonuçlarını 1992 Erzincan, 1999 Düzce ile Gölcük ve 2012 Van depremlerinde aldık. 1999 depremi, tedbir alınması açısından bir milat, Van depremi de büyük bir uyarı oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde ‘Siyasi hayatıma mal olsa da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz’ dedi. Ekonomik şartlara rağmen Türkiye’de buna ciddi anlamda destekler geldi. Birçok gelir, deprem fonuna aktarıldı.”
Bağcılar’ın cefasını çekenlerin, ilerleyen zamanlarda sefasını sürmesini istediğini aktaran Çağırıcı, “Bağcılar’a kentin en büyük meydanını inşa edeceğiz. Taksim Meydanı’nın büyüklüğü 38 bin metrekare. Bugün itibariyle Bağcılar Meydanı ise 35 bin metrekare. Bağcılar Meydanı tamamlandığında 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacak” ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.