Bağcılar bilim merkezi oluyor

Bağcılar bilim merkezi oluyor

"Sanal Gerçeklik Modülü" olan 8D sinema ve Planetaryum'un hizmete sunulduğu Bağcılar'a güneş ve gezegenleri simgeleyen yerleşim planına sahip olacak modern bir Bilim Merkezi inşa edilecek.

Yeni yaşam alanlarının hizmete sunulmasıyla cazibe merkezi haline gelen Bağcılar ilçesi eğitim ve öğretim alanında da önemli projelere kavuşuyor. İnönü Mahallesi'nde hizmete sunulan dünyada yalnızca önemli turizm merkezleri Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona'da bulunan 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisi yoğun ilgi görüyor. Bağcılarlılar şimdi de Yeni Mahalle Dökümcüler Caddesi'nde inşa edilecek olan Bilim Merkezi'nin heyecanını yaşıyor.

MODERN BİR PROJE

Bilim Merkezi toplam 16.014 metrekarelik alana sahip olacak.Güneş ve gezegenleri simgeleyen yerleşim planına göre hazırlanan Bilim Merkezi'ndeki planetaryum yapısı yüksekte ve sistemin merkezinde yer alacak. Önünde de geniş bir avlunun bulunacağı planetaryumun içindeki 2. bodrum katında otopark ve hizmet birimleri, 1. bodrum katında atölyeler, konferans ve mini meclis ile sinema salonu da olacak. Gezegenleri simgeleyen silindirlerin her biri farklı fonksiyonlar taşıyacak.

İstanbul'un en büyük ilçesi Bağcılar'da, Bağcılar - Zeytinburnu Tramvay Hattı ile Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı'nın hizmet verdiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, cazibe merkezi haline gelen Bağcılar'da eğitim alanında da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirtti. 8D Sinema ve Planetaryum'u hizmete sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, "Halk Sarayı yakınında inşa edeceğimiz Bilim Merkezi'ni de ilçemizdeki eğitimin gelişmesi adına önemli bir proje olarak hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.