Bağcılar Belediyesi'nin yardımları Bosna'ya ulaştı

Bağcılar Belediyesi'nin yardımları Bosna'ya ulaştı

Aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören Bosna'ya bir yardım eli de Bağcılar Belediyesi'nden...

Bağcılar Belediyesi, Mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde 1 milyona yakın insanın etkilendiği Bosna Hersek’in yaralarını sarmak için yardım elini uzattı. Hayırsever işadamlarının da katkılarıyla toplanan iki TIR dolusu yardım malzemesi ve bir miktar nakit para, Bosna Hersek Tuzla Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç’e teslim edildi.
Bağcılar’da toplanan 2 TIR dolusu eşya ve bir miktar nakit para, aşırı yağışlar sebebiyle oluşan selden etkilenen ve 200 milyon euroluk zarar tespit edilen 600 bin nüfuslu Tuzla Belediyesi’ne teslim edildi.

Bosna Hersek’in Tuzla Şehri Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç’i makamında ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili Lokman Çağırıcı hayırsever işadamlarının da katkılarıyla toplanan yardımları teslim etti. Tuzla Belediye Başkanı İmamoviç’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Çağırıcı,  her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Bir televizyon kanalına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çağırıcı, Evladı Fatihan’ın zor günler geçirdiğini ve sel felaketinden 1 milyona yakın insanın etkilendiğini belirterek: “Bosna’daki kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var. Bu sebeple Bağcılar Belediyesi olarak hayırsever işadamlarımızın da katkılarıyla 2 TIR dolusu 23 ton acil yardım malzemesi topladık. Bosnalı kardeşlerimizin yaralarını sarmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başkanvekilliğini yapmakta olduğum Marmara Belediyeler Birliği’nin koordinasyonunda Birliğimize üye olan belediyelerle birlikte Bosna’da her ilçeyle özel ilgileniyoruz” diye konuştu.

EVLADI FATİHAN’A YARDIM ELİ UZATIYORUZ

Marmara Belediyeler Birliği olarak, İstanbul’daki belediyelerle bir araya geldiklerini ve Bosna’ya yardım gönderme kararı aldıklarını kaydeden Çağırıcı, bu karar gereği belediyelerin Bosna’daki birer şehir ile kardeş yapıldığını anlattı. Bosna Hersek’in, Aliya İzzetbegoviç’in ülkesi olduğunun altını çizen Çağırıcı, “O Balkanlarda patlak veren savaş esnasında bile barışı koruyan ve barış için çabalayan bir liderdi. Kendisi ‘Son Osmanlı’ olarak tanınıyordu.” dedi. Yardım kampanyasını imece usulüyle gerçekleştirdiklerini anlatan Çağırıcı, “Kaymakamlığımız, Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yardım malzemelerini topladık. Bunların arasında temizlik malzemeleri başta olmak üzere jeneratöründen, çocuk bezine ve kazma küreğine kadar bölgede ihtiyaç hissedilen bütün eşyalar bulunuyor.” dedi.

SEL, 200 MİLYON EURO’LUK ZARAR VERDİ

Şehirde 3 bin hasarlı binanın olduğunu anlatan Bosna Hersek Tuzla Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç ise sel felaketinin yaklaşık tahmini olarak 200 milyon Euro’luk bir zarar verdiğini anlattı. İmamoviç, başta Başkan Çağırıcı olmak üzere yardım eli uzatan herkese teşekkür etti.  Zor günlerde her zaman kardeş ve dost ülke olan Türkiye’yi yanlarında gördüklerinin altını çizen İmamoviç, “Sizin de desteğiniz ve katkılarınızla karşı karşıya kaldığımız bu zor durumdan daha çabuk kurtulacağımıza inanıyorum. Her şeyden önce bu zor günlerimizde sizi yanımızda görmekten dolayı ayrıca memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

2 TIR DOLUSU EŞYA

Bosna’ya gönderilen TIR’lardaki yardım malzemelerinden bazıları şunlar:
Sıvı sabun makinesi, sıvı sabun, ıslak havlu, çizme, camsil-çekçek, fırça, maşrapa, faraş, leğen, vileda, su kovası, halı fırçası, yemek saklama kabı, kaşıklık, ayakkabılık, bebe sandalyesi, tabure, su hortumu, bulaşık leğeni, sinek ilacı, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, çöp kovası, temizlik bezi, çeşitli boylarda çek pas, çay tepsisi, bulaşık eldiveni, el feneri, toz deterjan, tuvalet kağıdı, çocuk bezi, plastik bardak, elbise askılığı, ıslak mendil ve inşaat malzemeleri.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.