Bağcılar Belediyesi'nden Bosna'ya yardım

Bağcılar Belediyesi'nden Bosna'ya yardım

Bağcılar Belediyesi, sel felaketinin yaralarını sarmak için Bosna Hersek'e iki tır yardım malzemesi gönderdi

 Bağcılar Belediyesi, Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için bölgeye iki tır yardım malzemesi gönderdi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bosna Hersek'in Tuzla Belediyesi'ne gönderilmek üzere hayırsever iş adamlarının da katkısıyla iki tır yardım malzemesi toplandı. Gıda, inşaat, konserve, gıda, temizlik, tekstil ve ev eşyalarından oluşan 23 ton yardım malzemesi iki tıra yüklendi. Tırlar, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı önünde düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sel felaketinden 1 milyona yakın insanın etkilendiğini belirterek, "Bosna'daki kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var. Hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla topladığımız 2 tır dolusu yardımı, Tuzla şehrine gönderiyoruz. Bosnalı kardeşlerimizin yaralarını sarmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Marmara Belediyeler Birliği ile İstanbul'daki belediyelerin bir araya gelerek, bu ülkeye yardım gönderme kararı aldıklarını, bu kapsamda o ülkedeki bir şehirle kardeş olunduğunu aktaran Çağırıcı, "Bosna Hersek, Aliya İzzetbegoviç'in ülkesidir. O Balkanlarda patlak veren savaş esnasında bile barışı koruyan ve barış için çabalayan bir liderdi. Kendisi 'Son Osmanlı' olarak tanınıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Felakete uğrayan ülkeler arasında Müslüman veya Müslüman olmayan diye bir ayırım yapmadıklarını, belediye olarak daha önce de yurt dışındaki şehirlere iş adamlarının desteğiyle yardım yaptıklarını anlatan Çağırıcı, kaymakamlık, müftülük ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak temizlikten jeneratöre, çocuk bezinden kazma küreğe kadar her türden yardım malzemesi topladıklarını kaydetti.

Bosna Hersek'te suların hala çekilmediğine, yardım ulaştırmada sorun yaşandığına dikkati çeken Çağırıcı, bu ayın sonuna kadar yardım faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.

Daha önce deprem felaketi yaşayan Pakistan'a dönemin Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu ile yardım götürdüklerini anımsatan Çağırıcı, "Bağcılar ailesi olarak 60 haneli köy, okul ve cami inşa ederek teslim ettik. Filistin'de, kardeş belediye olan Gazze Cebaliye şehrinde yıkılan bir camiyi yenileme çalışmalarını başlattık. Son olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Tanzanya'da 2 bin yetimin giyindirilmesi programını gerçekleştirdik" bilgisini verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.