Bağcılar akıllı bankı çok sevdi

Bağcılar akıllı bankı çok sevdi

Bağcılar Belediyesi güneş enerjisi ile çalışan Solar Bank’ları hizmete sundu. Banklarda telefonlarını ve tabletlerini şarj edip internete giren vatandaşlar, uygulamadan çok memnun

İstanbul’da Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Solar Bank’lar yoğun ilgi gördü.  ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görülen Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin günlük yaşamını kolaylaştıran projelerle de dikkat çekiyor. 

YARIM SAAT ŞARJ

Özellikle gençlerin yaşam alanı haline gelen Bağcılar Meydanı’na konulan iki adet solar bank da yoğun ilgi görüyor. Palmiye ağacı şeklindeki solar banklar, yaprakların üzerine yerleştirilen güneş panellerinden oluşuyor. Günün 24 saatinde de kullanılabilen güneş panellerinin çevresindeki banklarda dinlenen ilçe sakinleri solar banklardan faydalanarak cep telefonlarını ve tabletlerinin şarj olmasını bekliyorlar. Cep telefonlarını yarım saatte şarj edebilen solar banklar aynı zamanda reklam panosu ve sokak aydınlatması olarak da kullanılıyor.
Beş alanda sertifika sahibi olduklarını belerten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı“Belediye olarak bilgisayar, cep telefonu, led ışıklandırma gibi hizmet alanlarında güneş enerjisinden yararlanmak için projeler üretiyoruz. Solar Bank projemizi de ilk olarak Bağcılar Meydan’da hayata geçirdik ”dedi. 

Yapraklardan enerji üretimi

Palmiye ağacı şeklindeki Solar Bank'ta 6 adet USB girişi bulunuyor. Yaprakların üzerine yerleştirilmiş olan güneş panelleri gün içinde topladığı güneş ışınını enerjiye dönüştürüyor.  Bank içerisinde 100 amperlik aküler de enerjiyi depoluyor. 1 saatte 100 watt enerji üreten banklar, yazın ve kışın farklı çalışıyor. Jel akü sayesinde bank, kış aylarında donma tehlikesine karşı korunuyor. Aydınlatma sistemi gündüz vakti kendiliğinden kapanıyor. Sistem yeniden enerji depolamaya başlıyor. 

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.