BAĞ-KUR ve SGK borçları ile ilgili açıklama yapıldı

BAĞ-KUR ve SGK borçları ile ilgili açıklama yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, BAĞ-KUR-SGK borçlarının silineceği yönündeki söylentilerinin doğru olmadığını söyledi.

SGK İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, basın kuruluşlarında çıkan BAĞ-KUR - SGK borçlarının silineceği açıklaması üzerine vatandaşların kuruma şahsen veya telefon ile başvurarak bilgi almak istediklerini kaydetti.
 
Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle bilgilendirme gereği duyduklarını ifade eden Akkaş, "Bilindiği üzere Kilis ilinde yaşanan olaylar nedeniyle 5510 sayılı kanun kapsamında ki sigortalılar, iş yeri olan işverenler, kamu kurum ve kuruluşları ile genel sağlık sigortalılarının idari para cezası ve gecikme zammına mesnet teşkil eden fiiller ile diğere hususlara bağlı ödeme, ibraz gibi tarihlerin yeniden belirlenmesiyle gündeme gelmişti.
 
Bu kapsamda SGK Yönetim Kurulunun 11.05.2016 tarih ve 2016/183 sayılı kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’nün 26.05.2016 tarih ve E.301-4578 sayılı genel yazısı gereği SGK, BAĞ-KUR prim (isteğe bağlı, Ek-5,Ek-6,kısmi ödeyenler,41.madde borçlanma yapanlar ile ev hizmetlerinde 10 günden az ve 10 günden fazla çalışanlar) borçlarının tamamı 01.03.2016-2.1.2017 tarihleri arasında (02.01.2017 tarihi dahil) ödenmesi halinde yasal faiz işletilmeyecek, yasal süresinde ödenmiş kabul edilecektir denildiğinden, ilgili genel yazımızda borçların silineceği ile ilgili bir ifade yer almamaktadır.
 
Bu konuda yasal düzenleme olursa bu durum Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır. Ayrıca Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 21.06.2016 tarih ve 3516397 sayılı Genel Yazısı gereği 30 Kasım 2016 tarihi ve öncesi aylara ait borçları dikkate alınmaksızın, 02.01.2017 tarihe kadar (2.1.2017 dahil) Kurumumuz sağlık hizmetlerinden faydalandırılması sağlanacaktır. İlde ikamet eden genel sağlık sigortalıları ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gerekli inceleme yapıldıktan sonra sigortalılara müracaatları halinde sağlık belgesi 2 (iki) nüsha olarak yukarıda belirtilen süreler için düzenlenerek bir nüshası Müdürlüğümüzde alıkonularak, diğer nüshasının sağlık hizmet sunucularına müracaat ettiklerinde kullanmaları için ilgililere teslim edilecektir. Belgenin aslı sağlık hizmet sunucularına verilmeyecek olup, süre bitiminde bu belge aslı Müdürlüğümüze iade edilmesi gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için sigortalılarımızın İl Müdürlüğümüze başvurmaları menfaatlerine olacaktır” dedi.
  
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.