BAE’den İsrail’e kınama!

BAE’den İsrail’e kınama!

BAE Dışişleri Bakanı, İsrail'in saldırılarını "barbarca" olarak nitelendirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid Al Nahyan, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.
 
BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Al Nahyan, İsrail rejimine bağlı özel güçlerin kutsal mekanlara yönelik saldırılarının "barbarca" olduğu ve bu tür tutumların kınandığını belirtti.
 
Yahudi ziyaretçilerin, Sukot Bayramı'ndaki ibadetleri esnasında kutsal mekanları taciz ettiğini belirten Al Nahyan, "İsrail'in, Aksa'ya girişi Katanin kapısıyla sınırlandırması, Yahudi aşırıların Kudüs'te kargaşa çıkarmasına zemin hazırlar" ifadesini kullandı.
 
El-Halil'deki İbrahim Camisi'nin bölünerek Yahudilere de yer ayrıldığını hatırlatan Al Nahyan, şunları kaydetti:
 
"BAE bu gelişmeleri, Aksa'nın Yahudileştirilmesi için atılan ciddi adımlar olarak görüyor. Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi ve önemli kutsal mekanıdır. Buraya saldırılması veya El-Halil'deki İbrahim Camisi'nin bölünmesi kabul edilemez."
 
İsrail polisinin, dün, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmesi için ibadet eden Müslümanları alandan çıkarmaya çalışması gerginliğe neden olmuş, gruba müdahale eden polis bazı Filistinlileri tartaklamış, arbedede yaralananların olduğu açıklanmıştı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.