BAE, Suriyeliler için Erbil'de kamp kurdu

BAE, Suriyeliler için Erbil'de kamp kurdu

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Kızılay Örgütü, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'e bağlı Kuştepe kasabasında Suriyeli mülteciler için yeni bir kamp kurdu


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kızılayı'nın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Suriyeli sığınmacılar için kurduğu 150 çadırlık kampın açılışı yapıldı.
Erbil'e 20 kilometre mesafedeki Kuştepe Kampı'nın karşısındaki alana kurulan kampın açılışına Erbil Valisi Nevzad Hadi, BAE Erbil Başkonsolosu Reşid Mensuri ile diğer yetkililer katıldı.
Nevzat Hadi, bin kişinin kalacağı kamp için BAE Kızılayı'na ve devlet yetkililerine teşekkür ederek, "Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı, bölgemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yardım elini uzattı ve onlar için bir kamp açtı. Kamp şimdilik bin kişinin kalabileceği 150 çadırdan oluşuyor. BAE yetkililerinden bu sayıyı, 300 çadıra çıkarma sözü aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

BAE Erbil Başkonsolosu Reşid Mensuri de, Suriyeli sığınmacılara daha fazla destek için yardımlarını artıracaklarını ifade ederek, "Bu kamptaki çadır sayısını kısa sürede 300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Devlet yetkililerimiz, Suriyeli sığınmacılar için Kürdistan yönetimine destek olma talimatı verdiler. Bu konuda çok hassaslar. BAE olarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yeni kampın açılması, Suriyeli sığınmacıları da sevindirdi. Kampta kalmaya başlayan 2 çocuk annesi Hatice Hüseyin, "Kamp çok güzel, çok mutluyuz. Açılmasına vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Bir süre burada kaldıktan sonra memleketimize dönmek istiyoruz" dedi.
AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgilere göre IKBY bölge sınırları içinde 240 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bunlardan 90 bini, Erbil'deki kamplarda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.