Badıllı ağabey vefat etti, sırtımızdaki yük çoğaldı

Badıllı ağabey vefat etti, sırtımızdaki yük çoğaldı

Karabaşoğlu, Abdülkadir Badıllı ağabeyin Risale-i Nur'un Kur'ân ve sünnetten nasıl ders aldığını ilmi çalışmalarıyla gösterdiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Metin Karabaşoğlu, Abdülkadir Badıllı ağabeyin Risale-i Nur'un Kur'ân ve sünnetten nasıl ders aldığını ilmi çalışmalarıyla gösterdiğini söyledi.

Badıllı ağabeye rahmet dileyen Karabaşoğlu, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Dün akşam davet edildiğim mekânda Bediüzzaman talebelerinden Said Özdemir ağabeyi üç-beş dakika da olsa hizmet etme imkânı buldum.

Yürümekte zorlandığı için, elinden tutup çantasını taşımaktan ibaret bir hizmet. Buna dahi, "zahmet etmeseniz" dedi nezaketle. 

Dedim ki: "Sizler ki, biz rahatça bu risaleleri okuyabilelim diye Üstada hizmet etmiş, hapislere dahi razı olmuşsunuz; zahmet değil, şereftir bize."

Ve o akşamın sabahı, Bediüzzaman talebelerinden Abdülkadır Badıllı ağabeyin vefat haberini aldım. Allah gani gani rahmet eylesin.

Bediüzzaman'ın bütün talebeleri, hem Üstada hizmetleri, hem Risale-i Nur için yaptıkları itibarıyla benim nazarımda azizdir.

Hepsinin bu ortak hizmetlerinin yanında, her birini yekdiğerinden ayıran hususî hizmetleri de var. Merhum Abdülkadir Badıllı ağabeyin de.

Badıllı ağabey, benim gözümde, bütün ağabeylerle birlikte yaptıkları ortak hizmetin yanında hususan şu vasıf ve hizmetleriyle de azizdir:

(i) Bediüzzaman ve risaleler adına yaptığı araştırmalar; Üstadla ve Risale-i Nur'la ilgili bilgi-belge ve verilere dair müdakkikliği;

(ii) Müktesebatını sözde ve hatırada münhasır bırakmayıp kaleme aktarması, Üstad ve Risale-i Nur'larla ilgili telif eserler kaleme alması,

(iii) Özellikle de Risale-i Nur'un Kur'ân ve sünnetten nasıl ders aldığını; keza, islâmî ilim-öğrenim geleneği ile irtibatını göstermesi, meselâ onun "Risale-i Nur'un kudsî kaynakları" isimli çalışması, bu noktada bir ilktir ve büyük bir ihtiyaca karşılık gelmektedir.

(iv) Bediüzzaman ve Risale-i Nur'a yönelik her türlü fitne karşısında bu hizmetin müdakkik ve tavizsiz bir müdafii ve muhafızı olması...

Bu sabah kahvaltıda eşime dedim: "Badıllı ağabey vefat etti, sırtımızdaki yük çoğaldı; çünkü, bugüne kadar şu rahatlığa sahiptik: biri Üstada ve Risale-i Nur'a ilişse derdik ki: 'nasıl olsa Badıllı ağabey tavrını koyar, müdakkik sûrette cevabını verir.'"

Merhum Badıllı ağabeyin hepimiz adına taşıdığı bu vazife ve bu yük, şimdi hepimizin omuzlarında...
Allah ondan ebeden razı olsun.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum