Badıllı ağabey, Kürtler ve Türkler adına denge unsuruydu

Badıllı ağabey, Kürtler ve Türkler adına denge unsuruydu

Doç. Ölmez: Badıllı ağabey kendi bölgesinde tüm Kürtler ve Türkler adına bir denge unsuruydu

Risale Haber-Haber Merkezi

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Tarih İçinde Bediüzzaman programında Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Âdem Ölmez ve Mehmet Akif Memmi, rahmet-i Rahman'a uğurladığımız Abdulkadir Badıllı ağabeyi ve onun Bediüzzaman'ın tarihçesiyle ilgili çalışmalara yaptığı katkıyı konuştular.

Bütün tarihçiler ona teşekkür borçlu

Abdulkadir Badıllı'ya Bediüzzaman'ın meslek ve meşrebinde hareket eden herkesin ve özelde Bediüzzaman'ın hayatı üzerine çalışmalar yapan tarihçilerin bir teşekkür borçlu olduğunu dile getiren Ölmez; kendisinin de bir dönem Badıllı ağabeyle aynı şehirde yaşadığını ve Nur talebesi bir tarihçi olarak sık sık görüştüğünü anlattı.

Bugün Bediüzzaman'ın hayatına dair en kapsamlı, en belgeli ve en sağlıklı çalışmanın Badıllı ağabeyin Mufassal Tarihçe'si olduğuna dikkat çeken Ölmez; Bediüzzaman adına bir çalışma yapmayı düşünen herkesin bakmadan geçmeyeceği, bakıp bakmadığına göre çalışmasının sağlığının sınanabileceği bir eser olduğunun altını çizdi.

Kürt ve Türk kardeşliğinin denge unsuruydu

Bediüzzaman'la ilk görüşmesinde 'Kürt uşağı' iltifatına mazhar olan Badıllı ağabeyin, tamamen fıtrî bir saikle kendisini ilme adadığını ve bu noktada akademisyenlerin bile onun bilgisine, derinliğine hayran kaldığını dile getiren Ölmez; Badıllı ağabeyin aynı zamanda kendi bölgesinde Bediüzzaman'ın uhuvvet ve müsbet hareket ilkelerine göre yaşayarak herkes için, tüm Kürtler ve Türkler adına bir denge unsuru olduğunu dile getirdi.

Badıllı ağabeyin, Mufassal Tarihçe üzerine yeniden bir çalışma yapmayı planladığını da kendisine aktardığını söyleyen Ölmez; vefatından sonra inşaallah talebelerinin onun ilmî mirasının yarım kalmamasını ve arşivlerinin korunmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.