Baca yerine saat kulesi

Baca yerine saat kulesi

Kırşehir Belediyesi Cacabey Meydanı’nda baca görüntüsünü yaptığı saat kulesi projesiyle kapattı.

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, "Cacabey'in adına yakışır bir çalışma ile alanda saat kulesi çalışması yaparak görüntü kirliliğini kaldırdık" dedi.

Şahin açıklamasında, "Cacabey Meydanında bir meydan düzenlemesi çalışmamız vardı. Kentin kent meydanını kullanılabilecek şekilde düzenlememizi yaptık. Daha önceki dönemlerde Cacabey meydanının altı ticari olarak planlanmış bir alan burada ticaret yapılmakta ve esnaflar burada faaliyetlerini sürdürmekte alanda ısıtma ve soğutma noktasında ciddi problemler vardı. Çarşının ısıtma ve soğutma noktasında asli çalışmalar yaptık. Isıtma ve soğutma çalışmalarında da doğal olarak bir gaz bacasının çıkması gerekiyordu.

Bu baca nedeni ile oluşan kötü görüntüyü kaldırabilmek amacıyla da kent meydanına yakışır bir saat kulesi olarak değerlendirmek üzere bir saat kulesi çalışmamız oldu. Cacabey Meydanına yakışır bir kule olarak vatandaşın saat kulesi özlemini de giderdik. Bu işin toplamda ki maliyeti de 90 bin liralık bir maaliyete neden oldu" dedi.

Kırşehir'de görüntü kirliliğinin ortadan kaldırıldığını anlatan vatandaşlar ise, "Burada daha önce meydan bile yoktu, buraya saat kulesi yapıldı. Daha önce burada baca vardı. Saat kulesi bu alanda estetik açısından gayet iyi oldu. Çevre kirliliği ortadan kalktı. Bir şey yapıldıysa teşekkür etmekten başka söyleyecek bir şey yok yapılan vatandaşa hizmet için yapılmıştır" diye konuştular. 

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.