Babu'l-Hava kampı taşınıyor

Babu'l-Hava kampı taşınıyor

Cilvegözü sınır kapısının kapanmasına neden olan Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamp kamp tahliye edilecek.

Suriye'nin Babu'l-Hava sınır kapısında bulunan sığınmacı kampı güvenlik sebebiyle kapatılıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çıkarılan kargaşa ve kamp içerisinde bulunan silahlı kişiler nedeniyle sınır kapısının kapanmasına neden olan sığınmacı kampı, Suriye'nin büyük muhalif gruplarının birleşerek oluşturduğu İslami Cephe grubu tarafından tahliye edilecek. İslami Cephe'nin sınır kapısındaki işleyişi daha sistemli hale getirmeyi hedeflediği belirtilirken, kamp yakınlarındaki uçak ve bombalı araç saldırılarının kampta yaşayan çok sayıda kişinin ölümüne yol açmasının da tahliye kararında önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

Babu'l-Hava gümrüğünden sorumlu Ebu Ali Zeydek, "Kampta bulunan insanlar geçimlerini tampon bölgede hamallık yaparak veya yardımlarla sağlıyor. Kampta 5 bine yakın insan yaşıyor, bunları kontrol etmek artık imkansız oldu. Yapılan istişareler neticesinde kampın taşınması yönünde karar aldık" dedi.

Cilvegözü sınır kapısının karşısında bulunan kampta tanık olunan sorunlara ilişkin bilgiler de veren Zeydek, "Burada yaşayanlardan bazıları tampon bölgede aktarımı yapılan araçları yağmaladılar. Defalarca uyardık ama bizi dinlemeyip buna devam ettiler. Buraya gelen yardımların biraz gecikmesi halinde eylem yaparak kapıları kapatıyorlar, bu da yardımların, daha iç bölgelerde bulunan kardeşlerimize ulaşmasına engel oluyor" diye konuştu.
Kampta yaşananların neden olduğu sorunlar nedeniyle Türkiye tarafı sınır kapısını kapatmak zorunda kalıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cilvegözü sınır kapısının kapalı olması 30 kmden fazla tır kuyruğu oluşmasına neden olmuştu.

İslami Cephe'nin, Babu\'l-Hava kampında kalan yaklaşık 5 bin kişiye Salkin bölgesinde çadırkent kurduğu ve tahliye için tanınan 3 günlük sürenin bu gece sona ereceği belirtildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.