'Babayiğit' İSPARK'ı harekete geçirdi

'Babayiğit' İSPARK'ı harekete geçirdi

İSPARK 'Babayiğit bulundu' haberiyle çevreci projelerine hız kazandırdı. Bu kapsamda kent genelinde belirlenecek 50 noktaya elektrikli otomobiller için araç dolum üniteleri koyulacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Türkiye'nin elektrikli yerli otomobil üretimine öncülük edecek babayiğit bulundu açıklaması ile gündeme gelen elektrikli otomobiller için İSPARK, alt yapı çalışmalarına hız kazandırdı.

50 NOKTAYA KOYULACAK

İlk olara k 2010 yılında elektrikli otomobiller için araç dolum ünitelerini İstanbul'un birçok noktasında faaliyete geçiren İSPARK, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteği ile şehrin belirli kesimlerindeki 50 noktaya araç dolum üniteleri koymayı planlıyor.

AYNI ANDA İKİ ARAÇ

Günümüzde kullanımı her geçen gün artan elektrikli araçlarla ilgili yakın zamanda hayata geçirilecek proje ile kent genelinde bulan açık ve katlı otoparklarında şarj üniteleri ile vatandaşlar rahatça araçlarını şarj edebilecek. 2010 yılında Merter Katlı Otoparkı, Mecidiyeköy Katlı Otoparkı, Bostancı Katlı Otoparkı gibi birçok noktada bulunan araç dolum üniteleri kent genelinde yaygınlaşması planlanıyor. Kurulacak istasyonlar için 2 araçlık yer ayrılacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.