Babam zalim rejime karşı mücadelesinin bedelini ödüyor

Babam zalim rejime karşı mücadelesinin bedelini ödüyor

İhvan yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci'nin oğlu Ammar el-Biltaci, "Mısır yönetimi yargıyı muhaliflerden intikam almak için bir araç olarak kullanıyor ve babam zalim rejime karşı mücadelesinin bedelini ödüyor." dedi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci'nin oğlu Ammar el-Biltaci, babası ve diğer darbe karşıtlarının durumuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ammar el-Biltaci, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te meydana gelen askeri darbenin ardından keyfi tutuklama, işkence ve zorla alıkoyma gibi insan hakları ihlallerinin arttığını belirtti.

Biltaci, "Mısır'da çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan 50 binden fazla tutuklu söz konusu. Yönetim, özgürlükleri ve insan haklarını tamamen göz ardı ediyor. Bırakın siyasi ve ekonomik özgürlükleri, insanlar onurlu ve eşit bir hayattan dahi yoksun." dedi.

"Babam zalim rejime karşı mücadelesinin bedelini ödüyor"

İhvan'ın önde gelen isimlerinden babasının durumuyla ilgili ise oğul Biltaci, "Babam zalim rejime karşı mücadelesinin bedelini ödüyor. Rejim Muhammed el-Biltaci'nin kendisinden ve ailesinden intikam alıyor. Bu zamana kadar hakkında bir idam ve 3 müebbet olmak üzere, toplam 170 yıldan fazla hapis cezası verildi. Darbe yönetimi yargıyı muhaliflerden intikam almak için bir araç olarak kullanıyor." diye konuştu.

Başkent Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki yüksek güvenlikli Akreb Cezaevi'nde tutulan Biltaci'nin ailesi, iki gün önce yayımladıkları mektupta, Biltaci'nin "disiplin hücresinin" yanı sıra iki ay boyunca sadece tuvaletten ibaret tek kişilik hücrede tutulduğunu belirtmişti.

Mektupta ayrıca, "Biltaci'ye yönelik saldırılar bununla sınırlı kalmadı. İki güvenlik görevlisi, 6 Ağustos'ta elbiselerini çıkarmaya zorlayarak, işkence edip çıplak fotoğraflarını çekti. Bu olayın ardından çıkarıldığı mahkemede maruz kaldığı işkenceleri anlatan Biltaci'ye hapishaneye döner dönmez suikast girişiminde bulunuldu." ifadelerine yer verilmişti

Muhammed el-Biltaci, geçen ağustos ayında çıkarıldığı mahkemede, kızı Esma'nın Rabia Meydanı'na yönelik kanlı müdahale sırasında vurulmasından dolayı Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi hakkında açtığı davadan vazgeçmesi için kendisine işkence yapıldığını söylemişti.

Biltaci, darbe karşıtlarına yönelik operasyonlar çerçevesinde 29 Ağustos 2013'te gözaltına alınmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.