Aziz Sancar'dan yine Evrim tepkisi: Büyük bir günahtır

Aziz Sancar'dan yine Evrim tepkisi: Büyük bir günahtır

Israrla tartışmaya çekilmek istenen 

Risale Haber-Haber Merkezi

Evrim tartışmalarını "enerjimizi boşa harcıyoruz" diyerek tepki gösteren Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, ısrarla bu tartışmaya çekilmek isteniyor. Sancar'ı tekrar tartışmanın odağına çeken isim ise Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı

KARDEŞİM BIRAK YA! GÜNAH BEN ALLAH'A İNANIYORUM EVRİM OLMUŞ OLMAMIŞ FARKETMEZ

Öncelikle Sancar'ın daha önce Azerbaycan'da basın toplantısında söylediği sözleri hatırlayalım:

"Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Müslümanlığımla övünüyorum. Türkiye'deki evrimi ne zaman öğretelim kavgası beni çok üzdü. Türkiye'nin çok sorunu var. Bir krizden öbürüne geçiyoruz. Birini bitiriyoruz hadi evrim üzerine kavga edelim. Kardeşim bırak ya! Günah. Ben Allah'a inanıyorum. Evrim olmuş olmamış farketmez. İnanan inanır istemeyen inanmaz fakat bunu kalkıp büyük devlet, millet sorunu yapıp kavga ederek bütün enerjimizi boşa harcıyoruz." (İlgili video için tıklayınız)

BÜYÜK BİR GÜNAHTIR

Sancar'ın görüntülü olarak yayınlanan sözlerine inanmak istemeyen Orhan Bursalı, tekrar Sancar'a sordu ve şu cevabı aldı:

“Aziz’i en çok üzen Türkiye’de üstümüze aptal tozu serpilmiş gibi durmadan akla mantığa sığmayacak sebepler bulup, tüm enerjimizi bu suni kavgalara harcıyor ve ülkemize zarar veriyoruz, bu büyük bir günahtır...”

“Bir gencimiz bilim ve inanç konusunda soru sordu. Ona şu yanıtı verdim: ‘Ben Müslümanım ve Allah’a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.” 

ÜLKEMİZİ FUZULİ İŞLERLE MESGUL EDİYOR

“Suni kavgalar çıkarıp ülkemizi krizlere sürüklüyoruz... Bence bu suni kavga başka şeylerde olduğu gibi maalesef Amerika’dan ithaldir. Dünyanın en albenili ‘yaratılış müzesi’ benim eyaletimin batısındaki Tennessee’dedir ve Türkiye’deki birçok ‘creationist’ buradaki yobazlardan ithal malı fikirlerle maalesef ülkemizi fuzuli işlerle meşgul ediyor.”

“En eski evrimciler İslamın Altın Çağı denen dönemde şimdiki Irak’taki Müslüman bilim adamlarıydı; bunu evrim fikrinin tarihçesi üzerine bir kitapta okudum.” 

BU GİBİ ABES İŞLERLE UĞRAŞSAYDIM

Aziz Hoca, kimya profesörü eşi Gwen’den önce evrim fikrini öğrendiğini söylüyor. Nedeni, Gwen’in okuduğu yıllarda Teksas’ta ortaeğitimde evrim okutulmamasıydı. Evrimi yine reddeden bir Methodist üniversitede okudu. Teksas’ta evrime karşı savaş açanlar o zaman başarı kazanmışlardı. Hoca diyor ki, “Şimdi ikimiz de evrim ve Allah hakkında benzer fikirdeyiz. Amerikalıların dediği gibi ‘you can’t cover the sun with mud’ (Güneşi balçıkla sıvayamazsın). Evrim vardır ve kim ne derse desin bu gerçek ortadadır.”

“Bu gibi abes işlerle uğraşsaydım sigaranın DNA’da kanserojen tahribatının haritasını, “Piri Reis Haritası”nı yapabilir miydim..” 

222435.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum