Azez'de Mari ilçesine destek gösterisi

Azez'de Mari ilçesine destek gösterisi

Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesinde yüzlerce kişi, terör örgütü DAEŞ ile PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kuşatması altındaki Halep'e bağlı Mari ilçesine destek gösterisi düzenledi.

Azez ilçesinin kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Es Selame çadır kentinde kalan yüzlerce kişi, terör örgütü DAEŞ ile PYD'nin kuşatması altındaki Mari ilçesine destek gösterileri düzenleyerek muhalif birliklerin birleşmesini istedi. 

Devrim bayrağı taşıyan göstericiler, Mari ilçesi üzerindeki PYD ve DAEŞ kuşatmasının kaldırılmasını istedi.

"Bir taraftan PYD ilçenin kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor, diğer taraftan DAEŞ saldırıyor"

Gösteriye katılanlardan Ebu Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in, ilçenin kuzeyindeki Kafr Kalbin ile Kel Cibrin beldelerinin denetimini sağlamasının ardından Mari'yi de kuzey, doğu ve güneyden kuşattığını, PYD'nin ise ilçeyi batıdan sardığını söyledi.

İlçede 15 bin sivilin DAEŞ'in günlük saldırılarına maruz kaldığını dile getiren Hatib, ''Terör örgütü DAEŞ, her gün Mari ilçesine bomba yüklü araçlar ve havan toplarıyla saldırıyor. Saldırılarda sivil kayıplar yaşanıyor. Ailelerimiz ilçede kuşatma altında kaldı. Bir taraftan PYD ilçenin kontrolünü ele geçirmek isterken, diğer taraftan da DAEŞ ilçeye günlük saldırıyor.'' dedi.

Gün gittikçe ilçede insani durumun kötüye gittiğini aktaran Hatib, silahlı muhaliflerden ve uluslararası toplumdan ilçeye insani bir koridor açmasını istedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.