Azeri yöntemi bayram namazı

Azeri yöntemi bayram namazı

Azerbaycan'daki Müslümanlar, Kafkas Müslümanları İdaresi'nin (KMİ) bayram namazının bugün kılınacağına ilişkin yayınladığı duyuru doğrultusunda bayram namazını bugün kıldı.

Bakü'de bayram namazı kılmak için camilere akın eden vatandaşlar, camilerin içlerini ve avlularını tamamen doldurdu. Birçok insan yer bulamadığı için bayram namazı yeniden kılındı. İlahiyat Camii, Teze Pir, Ejderbey Mescit ve Mehtabat camilerini sabahın erken saatlerinde dolduran vatandaşlar, ülkelerinin huzuru için dua etti.
 
Bayram namazı sonrasında bütün dünyada zulme maruz kalan Müslümanların kurtulmaları adına dua ettiklerini belirten Teymur Kadirov, "Ramazan ayı bitti. Bugün bayram namazı kıldık, bütün İslam alemini bayram nedeniyle tebrik ediyorum. Allah tutulan oruçları kabul etsin. Allah Filistin'de olan kardeşlerimize yardım etsin. İnşallah bu zalimlerin zulmünden kurtulurlar' diye konuştu.
 
Bayram namazına gelen Aliimam Memmedli ise, "Bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bütün tutulan oruçları Allah kamil bir şekilde kabul eder. Allah bereketi, hikmeti ve rahmeti bizim üzerimizden eksik etmesin' ifadelerini kullandı.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.