Azerbaycan'ın hac kontenjanı arttırıldı

Azerbaycan'ın hac kontenjanı arttırıldı

Suudi Arabistan Azerbaycan'ın talebi üzerine bu ülkeye tanınan hac kontenjanını 900 kişi arttırarak 4 bin 100'e çıkarttı

Azerbaycan’dan Hacca gidecek Müslümanların sayısı 3 bin 200’den 4 bin 100’e yükseltildi. Ülkede ilk hac kafilesi 23 Eylül'de yola çıkacak.
 
Kafkas Uzel" haber ajansının bildirdiğine göre hac fiyatları geçen sene ile aynı oranda kaldı. Merkezi Bakü’de olan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) Azerbaycan’da Hac organizasyonunu yapan tek yetkili kurum. Kurumun bildirdiğine göre bu sene için hac adayları kayıt işlemleri tamamlandı. Suudi Arabistan, Azerbaycan’ın hac yapmak isteyenlerin sayısının artırılması konusundaki isteğine olumlu cevap vererek kontenjanı 4 bin 100’e çıkarttı.
 
Azeri hacı adaylarının bu sene Ortadoğu'daki çatışmalardan dolayı sadece havayoluyla yolculuk yapacakları da bildirildi. Daha önceki senelerde Azerbaycan Müslümanları yüzde 30-40 ucuz olan otobüs yolculuğunu tercih ediyorlardı. Azerbaycan- İran - Irak - Suudi Arabistan rotasını takip eden hacı adaylarından Şii Müslümanlar İran ve Irak'taki Şii türbelerini de ziyaret edebiliyordu.
2003 yılında başlayan Irak savaşı nedeniyle Azeri hacı adayları birkaç sene Azerbaycan - Gürcistan - Türkiye - Suriye - Ürdün - Suudi Arabistan otobüs yolunu kullandılar. Ama 2012 yılında başlayan Suriye'deki iç savaş bu yolu da tehlikeli hale getirdi. Bundan dolayı şimdi Azeri hacı adayları sadece havayolu ile hacca gidiyor.
Azeri Hacıların ülkelerine dönüşleri 10 Ekimde başlayacak.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.