Azerbaycan'daki Nur dersanesi baskınının içyüzü

Azerbaycan'daki Nur dersanesi baskınının içyüzü

Mehmet Fırıncı ağabey, Azerbaycan'da Nur dersanesine yapılan polis baskınının iç yüzünü Risale Haber'e anlattı

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Azerbaycan'da Risale-i Nur dersanesine polis baskını gerçekleştirildi. Baskında Risale-i Nur'lara el konurken, bazı nur talebeleri göz altına alındı.
 
Medyada baskın sırasında Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabeyin de bulunduğu iddiaları yer alırken Fırıncı ağabey olayın iç yüzünü Risale Haber'e anlattı.
 
Fırıncı ağabey, Azerbaycan'ın Göyçev bölgesinde misafir olarak katıldığı ders sırasında polislerin geldiğini, kimlik sorduktan sonra gittiklerini herhangi bir baskın olayının yaşanmadığını söyledi.
 
Türkiye'ye döndükten 2 gün sonra Bakü'de Nur dersanesine yönelik baskın yapıldığını ifade eden Fırıncı ağabey, polislerin nur dersanesini aradığını bazı kitaplara el koyduğunu, 40 civarında kişinin göz altına alındığını ikisi dışında hepsinin serbest bırakıldığını belirtti.
 
Rusya ve Özbekistan gibi ülkelerde zaman zaman bu tür baskınların olduğunu, bunun yeni bir olay olmadığını vurgulayan Fırıncı ağabey, "Dünyada 1-2 ülke hariç hiç bir yerde Nur talebeleri sıkıntı ile karşılaşmıyor. Kur'an hizmetini yerine getiriyor. Ne Üstad hazretlerinde, ne de Risale-i Nur'da devleti ele geçirmek, kadrolaşmak yoktur. Sadece insanların imanını kurtarmak vardır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum