Azerbaycan'da ramazan coşkusu

Azerbaycan'da ramazan coşkusu

Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri Bakü'de düzenlenen iftar sofrasında biraraya geldi.

Türk hayırseverler tarafından kurulan ve 20 yıldan fazladır Bakü'de faaliyet gösteren Gençliye Yardım Fonu (GYF) tarafından düzenlenen iftar programına Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği müşavirleri, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, iş adamları ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı.
 
Kuran-i Kerim ve ezan okunmasının ardından iftarını açan misafirlere geleneksel Azerbaycan yemekleri ikram edildi.
 
Etkinliğe ev sahipliği yapan GYF Başkanı Ahmet Tecim, yıllardır devam ettirdikleri iftar geleneğini bu sene de sürdürdüklerini, bugün ise hem Türk kurumlarının temsilcileri hem de Azerbaycanlı vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.
 
İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara, Irak, Suriye ve Filistin'deki çatışmalara dikkati çeken Tecim, bu ülkelerdeki Müslümanların yardım ve duaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.
 
Ermenistan-Azerbaycan sorununa ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının durumuna da değinen Tecim, "Umarım bir sonraki yıl Ramazan ayında Karabağ işgalden kurtulur ve iftarımızı orada yaparız, bayram namazımızı orada kılırız" dedi.
 
İftar programı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Sadık Eraslan tarafından okunan duanın ardından son buldu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.