Az gelişmiş bölgelere sözleşmeli sağlıkçı

Az gelişmiş bölgelere sözleşmeli sağlıkçı

Sağlık Bakanlığı, kalkınmışlık düzeyi düşük bölgelerde hekim ve sağlık personeli istihdamında yaşanan sıkıntıyı aşmak için yeni bir formül geliştirdi.

Selma Bıyıklı Adabaş'ın haberi:

Kalkınmışlık düzeyi bakımından 5. ve 6. bölgede olan yerlerde sözleşmeli sağlıkçı statüsü getirilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu, hekim ve sağlık personeli istihdamında sıkıntı yaşanan bölgeler için geliştirilen düzenlemeyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Belli bölgelere hem hekim hem de sağlık personeli göndermekte ve buraya gidenleri tutmakta zorlandıklarını anlatan Dokucu, geçmişte 4924 sayılı kanun çerçevesinde yapılan bazı düzenlemelerden olumlu sonuç alınamadığını anımsattı.

Dokucu, Bakanlık olarak 5. ve 6. bölgelerdeki daha az kalkınmış yerlerde hekim ve sağlık personeli istihdamının sürekliliğinin sağlanması için yeni bir mevzuat değişikliğine gittiklerini, bu çerçevede yapılacak yönetmelik değişikliği ve ilan aşamasında da sona yaklaştıklarını bildirdi.

Bu bölgelerdeki tüm sağlık personelinin sistemin içinde olmasını istediklerini ifade eden Dokucu, şu bilgileri aktardı:

"Bu uygulama sadece sözleşme imzalayanlar açısından olmasın. O bölgeye bir sağlık personeli sözleşmeli olarak gidecekse aynı işi yapan iki kişinin farklı maaşlar alması uygulamada en önemli sıkıntı olarak göze çarpmıştı. Niyetimiz bu bölgelerde çalışan tüm hekim ve sağlık personelinin sözleşmeli statüye alınması ve aynı işi yapan personel açısından herhangi bir ücret farklılığının bulunmaması."

Bir soru üzerine uygulamanın hem hekimler hem de sağlık personeline yönelik olacağını dile getiren Dokucu, "Düzenleme hem bu yerlere ilk kez gidecek kişiler açısından önemli hem de halihazırda çalışan hekim ve diğer sağlıkçıları kapsıyor" dedi.

Düzenleme sonrası bu bölgelerdeki personelin alacağı maaşla ilgili de bilgi veren Dokucu, "Bölgesel olarak küçük değişiklikler olmakla birlikte yüzde 50'ye yakın bir ücret artışı olacak. Şartlar itibarıyla bölgeden ayrılınca da bu hakkını kaybedecek" dedi.

Bu düzenlemeyle söz konusu bölgelere ilginin artmasını beklediklerini dile getiren Dokucu, "Yönetmelik değişikliği onay aşamasında, daha sonra ilan aşaması başlayacak. 1-1.5 ay içinde ilan aşamasına geliriz" ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.