Ayvalık Pazarında Ramazan Durgunluğu

Ayvalık Pazarında Ramazan Durgunluğu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, organik ürünleriyle ilgi gören ve her hafta kurulan semt pazarında Ramazan ayı durgunluğu yaşanıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle, tatilcilerin beklenen ilgiyi göstermediği bu yaz döneminde ilçenin semt pazarı da durumdan olumsuz etkilendi. Pazara gelen vatandaşların aradığı ucuzluğu bulamamasından dolayı şikayetçi olmaları dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllara nazaran pazardaki etiket fiyatlarının nispeten biraz daha yüksek olduğunu belirten vatandaşların, alışveriş için geldikleri pazarda, tezgahlarda alıcı bekleyen mal ve ürünlere sadece karşıdan bakmakla yetindikleri gözleniyor.
 
Semt pazarının müdavimleri olan vatandaşların etiket fiyatlarını yüksek bulduğunu belirtmesine karşın pazarcı esnafı ise, söz konusu artışı yükselen enflasyona bağladı. Bu yüzden de toptancıdan satın aldıkları malları en düşük kar marjlarıyla satışa sunmalarına rağmen, pazardan evlerine, bekledikleri ciroların çok çok altında rakamlarla dönmek zorunda kaldıklarını kaydeden pazarcı esnafının tek umudunun ise Ramazan Bayramı olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, Ayvalık'taki semt pazarına, komşu ülke Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan her hafta semt pazarına gelen Rum turistlerin de pazardaki fiyatları yüksek bulduğu öğrenilirken, bu turistlerinde eskisi gibi yoğun alışverişlerle, çantalarını doldurarak ülkelerine dönmediği de gözleniyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.