Ayran sütü geçti

Ayran sütü geçti

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerine göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı Ağustos ayında aylık ve yıllık bazda yüzde 10.5 azaldı. Ayran üretimindeki yıllık artış yüzde 15'i aştı.

TÜİK verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmezken yıllık bazda yüzde 10.1 arttı.
 
YOĞURT VE AYRAN
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ağustos ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 3.4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 2 artış gösterdi.
 
Yoğurt üretimi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.1 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.7 artış gösterdi.
 
PEYNİR ÜRETİMİ
 
Buna karşılık, aylık bazda inek peyniri üretimi yüzde 1.6 artarken, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 1.1 azaldı.
 
Yıllık bazda da inek peyniri üretimi yüzde 2.7, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 27.4 yükseldi
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.