Aylan bebek 100 yılın en etkilisi seçildi

Aylan bebek 100 yılın en etkilisi seçildi

TIME dergisi, mülteci çocuğu Aylan bebeğin Bodrum sahilinde cansız yatışının yer aldığı kareyi tüm zamanların en etkili 100 fotoğrafından biri olarak değerlendirdi.

Amerikan TIME dergisinin seçtiği ‘tüm zamanların en etkili 100 fotoğrafı’ içinde göçmen teknesinin devrilmesi sonucu boğulan ve cesedi Bodrum kıyılarına vuran Suriyeli çocuk Aylan Kurdi’nin fotoğrafı da yer aldı. 

TIME dergisinin belirlediği ‘en etkili 100 fotoğraf’ içinde Arjantinli devrimci Fidel Castro’nun yüzü, Amerikalı astronot Neil Armstrong’un Ay’daki yürüyüşü, Demi Moore’un hamileliği, Çin’de tankların önünde duran adam, Vietnam’da napalm bombasıyla yanan yaralı kız çocuğu, ABD Başkanı John F. Kennedy’nin vurulma anı, kendisini ateşe veren Budist rahip, Nagazaki’ye atılan atom bombasının oluşturduğu kareler de yer aldı. 

EN ESKİSİ 1826'DAN

Listedeki en eski kare ise 1826 tarihli ‘Le Gras’ın penceresinden görünüş’ adlı fotoğraf oldu. Bu kare, dünyanın ilk fotoğrafı olarak kabul ediliyor. Geçmişten günümüze gelen fotoğraflar yıllara göre sıralandı. Bazı yıllardan birden çok fotoğraf listeye girerken, bazı senelerden herhangi bir fotoğraf listeye layık görülmedi.

Hurriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.