Ayıplı mala son

Ayıplı mala son

28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'la, aldığı ürünü ayıplı çıkan tüketicinin mağduriyeti gideriliyor.

 6 ay içinde ürünü arızalanan tüketici, bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya indirim isteyebilecek.

TÜDER Başkanı Ağaoğlu, tamir sonrası ayıplı ürünün tekrar arızalanması durumunda bedel iadesi hakkı için 30 günlük sürenin geçirilmemesini söyledi.
 
28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun sayesinde, satın aldığı ürünü ayıplı çıkan tüketici mağduriyetini artık daha rahat giderme imkanı bulacak. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, tüketicinin ürünü satın aldıktan sonra 6 ay dolmadan herhangi bir arızayla karşılaştığında, 'bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya ayıp oranında indirim' seçeneklerinden dilediğini tercih edebileceğini belirtti.

İNTERNETE DİKKAT EDİN

Özellikle internet üzerinden satışı yapılan kalitesiz ürünlere karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, buradaki ürünlerin tüketicilerin canını yakmaya devam ettiğini söyledi. Ağaoğlu, mevcut tüketici yasasına göre, bir ürün satın alındıktan itibaren ilk 30 günde ayıplı çıkarsa tüketiciye bedel iadesi, yenisiyle değiştirilmesi, ücretsiz tamir ya da bedel indirimi talep hakları bulunduğunu hatırlattı. Ağaoğlu, 'Bu noktada tercih, tüketiciye bırakılmaktadır. tüketici satıcının yenisiyle değiştirme veya onarımı yaptıktan sonra onarılmış ürünü teslim alma dayatmasına karşı kendi tercihini kullanarak bedel iadesini isteyebilmektedir' dedi.

TAMİRDEN SONRA 30 GÜNÜ GEÇİRMEYİN

Aydın Ağaoğlu, tamir sonrası ayıplı ürünün tekrar arızalanması durumunda ise 30 günlük süre aşıldığından bedel iadesi hakkının kaybedilebileceğine dikkat çekti. Ağaoğlu, tüketicilerin teknolojik ürün satın alırken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın garantisiyle yetinmemeleri gerektiğine işaret ederek, tüketicilerin, güvenilir, servis ağı yaygın ve bilinen firmaların ürünlerine yönelmeleri gerektiğini kaydetti.

SIKINTILARI KÖKTEN ÇÖZECEK

TÜDER Başkanı Ağaoğlu, yeni tüketici kanununun, tüketicilerin karşılaşacağı sıkıntıları kökünden çözecek mahiyette olacağına işaret etti. Ağaoğlu, şöyle konuştu: 'Yeni kanunla, ürünün tesliminden itibaren 6 ay içinde herhangi bir arızada, bedel iadesi, yenisiyle değiştirme, ücretsiz onarım veya ayıp oranında indirim seçeneklerinden biri tercih edebilecek. Bu imkanlar tüketici hukuku için çok önemlidir. Tüketici, garanti sonuna kadar tekrar arızayla karşılaştığında parasını geri isteme hakkına kavuşacaktır.'

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.