Âyetlerle kendini tedavi et

Bazen çıra dibine karanlıktır. Bazen de “ülfet hastalığı“ başını alıp gidiyor. Bu ve emsali sayısız söz ve tesbitler hep bizler için. Fahr-i Kâinat Efendimizin (asm) bitkilerle ilgili sayısız tesbitleri var. İslâm dünyası başta olmak üzere bütün insanlık âlemi, imkânları ulaşabildiği kadar kullanıyor. Bunun dışında âyetlerle ve duâ âyetleriyle tedavinin de usul ve adabını hem yaşamışlar ve hem de bizlere telkinatta bulunmuşlar. Hep birlikte istifade edelim, ben de dahil ülfetten kurtulalım diye aşağıdaki tesbitleri takdime çalışacağım.

Hz. Aişe (r.a) annemiz naklinde der ki: “Hz. Peygamber (asm) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn’i (Felak ve Nas Sûreleri) ve İhlâs Sûresini okur ellerini yüzüne, vücuduna sürer bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi ve ben de yapardım.” 1

Osman İbnu Ebil’l-As (r.a) nakleder ki: “Peygamberimiz (asm) Müslüman olduğum günden beri, bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana “elini vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duâyı oku” buyurdu. Duâ şu idi: “Üç kere Bismillah’tan sonra, ‘Bedenimde çekme ve çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah’ın izzet ve kudretine sığınıyorum’ Bunu bir çok kereler yaptım ve hastalığım iyileşti. 2

İhlâs Sûresi “-De ki: O, birdir. -O, Allah’tır, Sameddir; her şey O'na muhtaçtır, O ise hiçbir şeye muhtaç değildir. -Doğurmamış ve doğurulmamıştır. -Hiçbir şey de O'nun dengi değildir. 3 Mekke’de nazil olmuştur. 4 âyettir. Tevhidin esaslarını özlü bir şekilde kendisinde toplar. Allah’ın bir olduğunu, hiç bir şeye muhtaç olmadığını, zâtında ve sıfatlarında, mülkünde, san'atında eşi ve benzeri olanların ve doğuran ve doğuranların ilâh olamayacaklarını pek veciz bir şekilde ifade eder: Allah’a halis bir imanın esaslarını böylece beyan ettiği için ihlâs ismini almıştır.

Peygamberimiz (asm) “İhlâs Sûresini okuyan kimse Kur’ân‘ın üçte birini okumuş olur” buyurmaktadır. Bir çok itirazlara cevaben Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri “Kur’ân-ı Hakimin üç yüz bin altı yüz yirmi harfi olduğundan, Sûre-i İhlâs besmele ile beraber altmış dokuzdur, üç defa altmış dokuz iki yüz yedi harftir. Sûre-i İhlâsın her bir harfinin haseneleri bin beş yüze yakındır.” 4 buyurmuştur. Bizler de rakamlara vurduğumuzda karşımıza çıkan tablo şöyle; Meselâ: 207x1500=310.500 eder. Leyle-i Kâdir Gecesinde ise her bir Kur’ân harfine 30 bin sevap verildiği müjdelenmiştir. 207x30.000=6.210.000 sevap hasene ve baki meyveler verdirir. Kur’ân-ı Kerim’in yekûn hurufu ise: 306.620 harftir buna göre normal ve diğer mübarek günleri kıyas yapmak lâzımdır.

Bunu en ami bir Müslim rahatlıkla yapar. Öylelerini biliyorum otururken, kalkarken ve yürürken hep bu İhlâs-ı şerifi okuyorlar ve İhlâs da onlara şefaatçi olacaktır. Ayrıca Efendimizin (asm) işârâtı mucibince şifalar husule gelmiştir ve gelecektir. Niyet ve inanç bambaşka ufuklar açar insan beyin ve yapısında. Yine bu İhlâs-ı şerif ve Besmele-i şerif ile çok şifa bahşeden hadisler vardır. Mühim olan her an onlarla olmak ve seslendirmek.

(Ey Muhammed!) De ki: “Eğer duânız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?) 5
“Rabbiniz buyurdu ki: “Bana duâ edin, size cevap vereyim.” 6
“Hastalandığımda da O bana şifa verir.”
“O, benim canımı alacak ve sonra diriltecek olandır.”
“O, hesap gününde, hatalarımı bağışlayacağını umduğumdur.”
“Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat.” 7

Dipnotlar:
1- Buhari. Müslim. Ebu Davut Tıbb 19 (3902)., 2- Müslim. Ebu Davut. Tıbb 19 (3891)., 3- İhlâs Sûresi, 112. sûre, 4 âyet., 4- B. S. N. Sözler-24. Söz. 9. asıl., 5- Furkan- 77. âyet., 6- Mü’min Sûresi, âyet: 60., 7- Şuara, 80-81-82-83. âyetler.

Yeni Asya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.