Ayetel Kürsi'yi pirinç tanesine yazdı

Ayetel Kürsi'yi pirinç tanesine yazdı

Suriye'li Halil Nuri Muhammet, Ayetel Kürsi'yi pirinç tanesi üzerine yazıyor.

 Suriye'deki iç savaş nedeniyle Irak'ın Süleymaniye kentine gelen 25 yaşındaki Muhammet, pirinç tanelerine yazdığı ayet, dua ve isimlerle Halep'teki ailesinin geçimini sağlıyor.
 
Muhammet yaptığı açıklamada, hedefinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olduğunu söyledi.
 
Küçük şeyler üzerine yazı yazma merakının, çocukluktan başladığını belirten Muhammet, ustalığa giden hikayesini şöyle anlattı:
 
"10 yaşındayken ailemle Halep'teki bir müze ziyaretinde pirinç tanelerinde gözle görülmesi zor, küçük yazılar yazıldığını farkettim. Bu olaydan sonra merak saldım ve 6 ay boyunca pirinç taneleri üzerine yazma denemelerinde bulundum. 15 yıl süren uğraşlardan sonra bu zanaatın ustası oldum."
 
Muhammet, akşama doğru açtığı tezgahında özel bir kalem, masa ve tepe ışığıyla pirinç tanelerine sanatsal değeri yüksek yazıları gelen talebe göre Arapça, İngilizce veya Kürtçe yazıyor. Muhammet, pirinç tanelerinde Ayetel Kürsi'yi gören insanların ilk başta inanmadıklarını ancak büyüteçle baktıkları zaman kendisini tebrik ettiklerini dile getirdi. Muhammet, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve surelerinin yanı sıra müşterilerin istediği isimleri de pirinç tanelerine yazdığını ifade etti.
 
Aşırı sıcakların etkisiyle bazen yazdıklarının eridiğini anlatan Muhammet, tezgahta çok kısıtlı imkanlarda çalışmak zorunda kaldığına dikkati çekti.
 
Savaş nedeniyle mimarlık eğitimi yarım kaldı
 
Muhammet, Halep Üniversitesi'nde mimarlık okuduğunu ancak iç savaş nedeniyle eğitimini yarıda bıraktığını kaydetti. Savaş bittikten sonra Halep'e giderek eğitimini tamamlamayı amaçladığına değinen Muhammet, Suriye'de kalan ailesiyle ilgili ise şunları söyledi:
 
"Halep'teki evimiz savaş nedeniyle viran oldu. Annem ve babam Afrin'de köy evimizde kalıyor. 3 kız kardeşim ise Halep Üniversitesindeki eğitimlelerine devam ediyor. Ancak her gün onların ölüm haberini alacakmışım gibi yaşıyorum."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.