Aydın'daki gıda denetimlerinde ceza yağdı

Aydın'daki gıda denetimlerinde ceza yağdı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 Aralık ayında gıda üretim yerlerine toplam 252, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine ise 709 denetim yaptı.

Üretim yapan yerlerden alınan 65 numuneden mevzuata uygun çıkmayan sekiz işyerine 71 bin 685 TL, toplu tüketim yerlerinden alınan 65 numuneden uygun olmayan sekiz işyerine de 3 bin 839 TL idari para cezası uygulandı.

Aydın’da bir yıl boyunca bin 468 gıda üretimi ve 11 bin 952 gıda satış ve toplu tüketimi yapan işyerinin sürekli denetim altında tutulduğu belirtildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yaptığı açıklamada, “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'ne kaydedilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, gıda kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 131 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.