Aydın'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Aydın'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Aydın Valisi Ayyıldız: "Peygamberimiz her türlü ırkçılığı ayaklar altına aldı, insanları gönül bağıyla birbirine bağladı"

Aydın'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından Aydın Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahiler seslendirdi.

Etkinlikteki konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, şunları söyledi:
"Peygamberimizin rehberliğinde bugün karşı karşıya kaldığımız meseleleri tekrar, tekrar düşünmek zorundayız. Peygamberimiz insanlara insanlığını hatırlattı, gönüllere bir çağlayan gibi aktı. Her türlü ırkçılığı ayaklar altına aldı, insanları gönül bağıyla birbirine bağladı"

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ise yürekleri tükenmiş insanların dünyasında yaşandığını kaydederek, "Tükenen tüm yüreklerin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i tanımaya, anlamaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kurumu yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Program, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansıyla son buldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.