Aydın Üniversitesi'nden Soma'ya eğitim desteği

Aydın Üniversitesi'nden Soma'ya eğitim desteği

İstanbul Aydın Üniversitesi, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ve yaralanan maden işçilerinin çocuklarına eğitim desteği verecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Soma'da hayatını kaybeden ve yaralanan maden işçilerinin ailelerine destek olmak amacıyla yola çıkan üniversite, eğitim desteği vermek üzere çalışmalarına başladı.

Üniversite, acılı ailelere ve çocuklarına, eğitim bursu, yaz okulu, malzeme yardımı ve uzmanlar eşliğinde psikolojik destek sağlayacak. Üniversitenin eğitim fakültesi tarafından düzenlenen organizasyonla, ailelerini kaybeden küçük çocuklar için yaz okulu programı gerçekleştirilecek. Öğrenci kulüplerinin desteğiyle hazırlanan yardım paketleri ve bağışlar, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Mobil eğitim araçlarının bölgeye ulaşmasıyla ailelere ve çocuklara psikolojik destek verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, faciadan etkilenen 10 öğrenciye yüzde 100 üniversite bursu ve 5 öğrenciye de yurt desteği sağlanacağını bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.