Aydın: Avrupa'da bir 'evet' korkusu yaşanıyor

Aydın: Avrupa'da bir 'evet' korkusu yaşanıyor

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Avrupa'nın güçlü bir Türkiye istemediğini ve "evet" korkusu yaşadığını belirterek, "Avrupa, kendileri açısından yeni Türkiye’yi kabul edilemez olarak görüyor." dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Adıyaman Şubesini ziyaretinde, Almanya ve Hollanda'nın halk oylaması etkinliklerine izin vermemesini eleştirdi.

Terör örgütlerinin mitinglerine ve Ankara'da canlı bomba ile pek çok vatandaşı şehit eden teröristlerin pankartlarını taşıyarak Avrupa'nın göbeğinde yapılan mitinglere izin verildiğini dile getiren Aydın, buna karşılık Türkiye’nin demokratik kurum ve kuruluşlarının, bakanlarının miting ve toplantılarının hazmedilemediğini belirtti.

Aydın, "Sayın Bekir Bozdağ'ın, sayın Nihat Zeybekci'nin yine Hollanda'da sayın Çavuşoğlu’nun katılacağı bu toplantıların iptal edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Avrupa güçlü bir Türkiye istemiyor. Avrupa'da bir 'evet' korkusu yaşanıyor. Tam bağımsız olma yolunda 16 Nisan’ın ne kadar kıymetli olduğunu bilen Avrupa, kendileri açısından da yeni Türkiye’yi, güçlü Türkiye’yi ve tam bağımsız Türkiye’yi kabul edilemez olarak görüyor. Çünkü Batı her zaman güdümünde eski Türkiye'yi istiyor. Batı her zaman 'otur otur, kalk kalk' dediği ve direktifleriyle hareket eden büyümeyen, güçlenmeyen, kendi krizleri ile boğuşan bir Türkiye istiyor." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.