Ay’da 50 km’lik mağara bulundu

Ay’da 50 km’lik mağara bulundu

Dünya'nın uydusu Ay’ın yüzeyini ve jeolojik yapısını inceleyen Japon bilim insanları 50 kilometre uzunluğunda bir mağara keşfetti.

Dünya'nın uydusu Ay’ın yüzeyini ve jeolojik yapısını inceleyen Japon bilim insanları 50 kilometre uzunluğunda bir mağara keşfetti.

Ay’ın yörüngesinde dolaşan ve Japonya’ya ait olan “Selene” adlı uzay aracının saptadığı mağara 50 metre genişliğinde. Japon Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA), bu tür mağaralar sayesinde yeraltındaki çalışma alanlarında görev yapacak astronotların mikro meteorlardan ve radyoaktif kozmik ışınlardan korunabileceği ifade etti. 

AY

Ay dünyamızın 50'de 1'i kadardır. Bu sebeple Ay'da yerçekimi azdır. Dünyadakinin 6'da 1'i kadardır. Ayda Atmosfer yoktur bunun sonucunda hava ve su yoktur. Meteorolojik olay, iklim görülmez. Meteorlar doğrudan Ay yüzeyine düşer sonuçta büyük krater çukurlukları oluşmuştur. Günlük sıcaklık farkı fazladır. Bu sebeple mekanik çözülme fazladır. Canlı hayatı yoktur. İç ısısını kaybetmiştir bundan dolayı volkanik olay görülmez.

Ay günü: Dünyadaki herhangi bir meridyenin ard arda iki kez Ay'ın karşısından geçinceye kadar geçen süredir. Bu süre 24 Saat 50 dakikadır.

Güneş günü 24 saattir: Ay günü ile güneş günü arasındaki zaman farkından dolayı bir yerde Ay her gün bir önceki güne göre daha geç gözlenir ve gel-git olayı daha geç oluşur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.