Ayasofya'ya gözümüz gibi bakıyoruz

Ayasofya'ya gözümüz gibi bakıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun kısa süre önce Türkiye'ye gelen Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a Ayasofya ziyaretinde, Ayasofya'nın sanat tarihi ve mimari miras bakımdan özelliklerinin anlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

Artık bizim hakimiyetimiz altında

"Bununla beraber şunu Sayın Papa'ya anlatmaktan ziyade göstermiş olduk; bu dünya mirasının, Kültür ve Turizm Bakanlığı vasıtasıyla son derece ihtimamla ve duyarlılıkla bakım ve onarımı yapılmakta, restorasyon çalışmalarının bütçesi ne olursa olsun yerine getirilmektedir. Bu özellikle vurgulandı ve çalışmalar gösterildi. Bu da Papa tarafından çok olumlu bir şekilde değerlendirildi. Protokol gezilerinde gelen konuklara süreci anlatırken, 'Ayasofya'yı dünya mirası olarak devraldığımızı, bizden önce başka tarihi ve dini özellikleri olduğunu ama bizimle beraber artık bizim hakimiyetimiz ve denetimimiz altına geçtiğini ve elimizden geldiği kadar bütün gücümüzle bu mimari ve kültürel mirası gelecek kuşaklara taşıma kaygısını ve çabasını üzerimizde bulundurduğumuzu' ifade ediyoruz."

Ayasofya'ya gözümüz gibi bakıyoruz

Haluk Dursun, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili ise "Biz Ayasofya'yı, bize miras kalmış dünya mirası olarak görüyoruz. Onun sanat ve kültür yönünden mümkün olduğu kadar gelecek kuşaklara aktarılması için kendimizi görevli addediyoruz. Bunun dışında devletimizin kurum olarak bize vermiş olduğu talimatlar neyse o doğrultuda çalışıyoruz. Ayasofya'ya gözümüz gibi bakıyoruz. Bütün dünyanın gözünün de bizim üzerimizde olduğunu biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

aa

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.