Ayasofya'nın imam ve müezzini var açılsın artık

Ayasofya'nın imam ve müezzini var açılsın artık

Vatandaşlar TBMM, BİMER'e dilekçe gönderiyor

Hasan Önal'ın haberi:

Fethin sembolü Ayasofya’nın yeniden camiye çevrilmesi için vatandaşlardan gelen talepler giderek artıyor. Başta TBMM, Başbakanlık BİMER olmak üzere ilgili tüm kurumlara binlerce dilekçe ile başvuran vatandaşlar, Sultanahmet’in artan cemaat taleplerine cevap vermediğine dikkat çekerek, Ayasofya’nın bir an önce cami olarak açılmasını talep ediyor.

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran vatandaşlar Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesine esas olan tahsis kararının iptal edilmesi ve Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılmasını istiyor. Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin sahte imzalı 24.11.1934 tarih ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kumlu Kararının iptali istenen dilekçelerde Ayasofya’nın cami olması için şartların mevcut olduğuna dikkat çekiliyor. Fethin sembolü Ayasofya’nın imam ve müezzini bulunduğu hatırlatılan dilekçelerde Sultanahmet’in artan talebi karşılayamadığına vurgu yapılıyor.

AYASOFYA’NIN İMAM VE MÜEZZİNİ BULUNUYOR

Ayasofya’nın imam ve müezzininin bulunduğuna dikkat çekilen açıklamalarda, “Ayasofya’nın şu an imamı, müezzini bulunuyor. Onlar zaten görevlerini yapıyorlar, alınacak kararla görevlerini yalnız değil cemaatle yapmış olacaklar” denildi. Ayasofya’nın bir kısmının 1980 öncesinde ibadete açıldığına vurgu yapılan dilekçelerde, Türkiye’nin 1980 öncesinden daha muhafazakâr olduğu ve 75 milyonun Ayasofya’nın açılmasını istediğine dikkat çekildi.

Yeni Akit

AYASOFYA'NIN AÇILMASI İÇİN KİM, NE DEDİ? TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.