Ayasofya'dan idamlar iptal edilsin mesajı

Ayasofya'dan idamlar iptal edilsin mesajı

Mısır'daki cunta yönetiminin 529 İhvan üyesine verdiği hukuksuz idam cezası Türkiye'nin dörtbir yanında protesto ediliyor.

İstanbul'da da bugün cuma namazlarından sonra yapılacak gösterilerle Sisi yönetimi kınanacak

Dünyada tepkiyle karşılanan Mısır daki İhvan üyelerine cunta yargısı tarafından verilen idam cezalarının iptal edilmesi için her yerde gösteriler düzenlendi.
Dünyada tepkiyle karşılanan Mısır'daki İhvan üyelerine cunta yargısı tarafından verilen idam cezalarının iptal edilmesi için her yerde gösteriler düzenlendi.
 
AYASOFYA'DAN MISIR'DAKİ İDAMLARA TEPKİ

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesini Ankara ve İstanbul'da protesto edildi. İstanbul'da Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup önce birlikte namaz kıldı. Üzerlerinde kefeni temsil eden beyaz bezler, ellerinde Mısır bayrakları bulunan gruptakiler, darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua etti. Daha sonra Mısırlı bir çocuk, 'Kardeşim Sen Özgürsün' ezgisini seslendirdi.

KAMUOYU SESSİZ

Ahmet Hakan Karagül ise 'Ayasofya' ezgisini okudu. Kalabalığa Arapça seslenen Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi eski milletvekili Adil Raşid, ayet ve hadisler okudu. Raşid'in okuduklarını Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu Türkçe'ye tercüme etti. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Mısır'da idamlara karar veren mahkemenin adil olmadığını vurgulayarak, idam kararları iptal edilsin çağrıısı yaptı.

2 AYRI PROTESTO

Ankara'da ise iki ayrı gösteri düzenlendi. Memur-Sen üyeleri, Mısır'da 528 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için Demokrasi Parkı'nda buluşarak, meşalelerle BM Temsilciliği önüne yürüdü. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi üyeleri de Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti. Şube başkanı Hakan Karaman, idam kararının bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef aldığını belirtti. Saadet Partisi de gruba destek verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.