Ayasofya’da ’ümmet iftarı’

Ayasofya’da ’ümmet iftarı’

İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekilmesi ve Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla "2. Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi.

Başta Suriye olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı'nda Ümmet İftarı düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katılımı ile düzenlenen iftar programına çok sayıda davetli katıldı. Ayasofya Meydanı'nda bulunan turistlerin iftar sofrasına duydukları ilgi ise gözlerden kaçmadı.

Program, Hafız Derda Şanalmış'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından, İslam aleminde yaşanan sıkıntıların bertaraf olması için eller semaya açıldı ve okunan dualara hep birlikte “amin" denildi.

Yapılan dualarda Suriye'deki mazlum Müslümanlar, Mısır zindanlarında tutsak bulunan başta Muhammed Mursi olmak üzere diğer İslam diyarlarındaki mağdur Müslümanlar unutulmadı.

ZİNCİRLER KIRILSIN AYASOFYA AÇILSIN

Düzenlenen iftar programında ayrıca, “Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganları ve tekbir sesleri yankılandı. Okunan ezanın ardından çekilen besmelelerle birlikte iftarlarını açan Müslümanların mutlulukları ise görmeye değerdi.

Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri'nin tertiplediği program, bir sonraki yıl yeniden buluşmak üzere sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.