Ayasofya'da 85 yıl sonra okunan Kur'an canını sıktı!

Ayasofya'da 85 yıl sonra okunan Kur'an canını sıktı!

Özkök, Ayasofya'yı "Ortodoks dünyasının en kutsal merkezi" olarak adlandırdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ayasofya'da 85 yıl sonra okunan Kur'an, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün canını sıktı. Özkök, Ayasofya'yı "Ortodoks dünyasının en kutsal merkezi" olarak adlandırdı.

Kur'an-ı Kerim'in Ayasofya'da okunmasına itiraz eden Özkök, bunun şark kurnazlığı olduğunu iddia etti: 

"Allah aşkına, 21'inci yüzyılda yaşayan modern bir Müslüman'a yakışıyor mu bu. Ülkende 80 bin cami var. 80 bin caminde 5 vakit ibadet yapılabiliyor. Ama sen gözünü Ortodoks dünyasının en kutsal merkezlerinden birine dikmişsin. Ortodoksların en kutsal günü olan Paskalya, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'na rastlamış. Bu rastlantıyı güzel jestlerle karşılıklı bir saygı ve hoşgörü mesajına çevireceğine ne yapıyorsun. İnsanın içini burkan bir Şark kurnazlığı ile Paskalya'dan bir gün önce Ayasofya'da bir sergi düzenliyorsun. Ve 85 yıl sonra orada ilk defa Kuran okutuyorsun. Güya birilerine mesaj veriyorsun."

AYASOFYA 85 YIL SONRA KUR'AN OKUNMUŞTU

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (asm) doğumunun 1444. yılında ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerin yer aldığı sergi geçtiğimiz günlerde Ayasofya'da ziyarete açılmıştı. Açılışta tarihi bir olay yaşanmış ve program İmam Hatib Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlamıştı. Hatip Tel'in tilaveti Ayasofya'nın iç kısmında 85 yıl sonra okunan ilk Kur'an-ı Kerim olarak kayıtlara geçmişti.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
84 Yorum