Ayasofya mı Loadikya mı?

Ayasofya mı Loadikya mı?

Ekrem Çetin'in yazısı

DENİZLİ'mizde, İncil’de adı geçen 7 Kiliseden biri olan Loadikya Kilisesi restore ediliyor ve yakın zamanda da açılacak. İlimizde inanç turizmine katkı sağlayacağı gözüküyor. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılarak insanlığa arz edilmesi güzel bir gelişme.

Ülkemizde Kiliseler gün yüzüne çıkartılırken Ayasofya hala mahzun. Fatih Sultan Mehmet Han’ın emanetine sahip çıkamıyoruz maalesef. Soruyorum şimdi Sultanahmet camiini  doldurun diyenlere Pamukkalede Hristiyan Cemaati mi var Pamukkale Laodikya kilisesini restore edip açılışa sunuyosunuz?

kilise.jpgEski Hristiyan eserlerini gün yüzüne çıkarırken, bize ait olan hanlar, hamamlar, medreseler, mescitler virane halde dururken bu kiliseye milyonlarca lirayı harcamak kime hizmet etmektir? Bu ne perhis ne lahana turşusu.

Milletin vekillerine sesleniyorum Fatihin torunlarıysanız yeni Türkiye diyorsanız Ayasofya’nın cami olması için çalışırsınız ve 29 mayısta Ayasofyayı cami olarak açarsınız. Şunu herkes bilsin ki Denizli'mizi kimse Misyonerliğin merkezi haline getiremez.

Ayasofya hakkın batıla karşı galebesidir. Ne zaman Ayasofyayı camiye çevirdik işte o zaman İslam Ümmeti kurtulmuştur.Kimse beni yanlış anlamasın ilimizde ve ülkemizde Kiliseler açılabilir inşa edilebilir. Çünkü herkesin bi inanç özgürlüğü var. Ben herkesin inancına saygılıyım. Çünkü benim ecdadım herkese iyi davrandı bu ülkede herkesi özgürce yaşattı. Benim kaygım ecdadımın emanetine sahip çıkamamaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.