Ayasofya ibadete açılana kadar mücadele edeceğim

Ayasofya ibadete açılana kadar mücadele edeceğim

Şanlıurfalı Mehmet Fatih Dörtbudak, İbadete kapalı olan Ayasofya’da neden namaz kıldığını anlattı

"Benimkisi bir anlamda bir tepki ve bir eylemdi” diyen Harran Üniversitesi Radyo Televizyon bölümü ve Açık Öğretim Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Dörtbudak, Ayasofya’da namaz kıldığını fark eden bazılarının bu davranışından memnun olduğunu bazı güvenlikçilerinin de kendisine tepki gösterdiğini söyledi. 

Abdestini Ayasofya’nın dışında aldığını ve bir de cep seccade alarak Ayasofya’ya girdiğini aktaran Dörtbudak, “Ben namaza durduktan sonra Ayasofya’daki güvenlikçiler tepeme dikildi. Namazımı kıldıktan sonra bana tepki gösterdiler; ‘Burada Namaz Kılmak yasak’ dediler. Neden yasak dediğimde ise; 'Devlet Yasaklamış. Hükümet Yasaklamış’ cevabını aldım. Ben onlara, 'Allah’ın bana yasaklamadığını kim yasaklayabilir' dedim. Sonra bazı ziyaretçiler araya girdi. Ortamı yatıştırdı. Tabi benim namazımı kıldığım sırada bazı ziyaretçiler fotoğrafımı çekip sosyal medyada paylaşmış. Biz Osmanlı torunlarıyız. Ben Fatih Sultan Mehmet’in ismini taşıyorum. 
O ismin hakkını vermek istedim. Benimkisi bir anlamda bir eylemdi. İstanbul bir dahaki sefere gittiğimde yine namaz kılmak isterim. İnşallah bu ilk olur ve dalga dalga yayılır da Ayasofya ibadete açılır inşallah. Mücadelem Ayasofya ibadete açılana kadar devam edecek. O ortamın manevi hazzı başka oluyor”
şeklinde konuştu.

Kaynak: sanliurfa.com

namaz-002.jpg

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum