Ay tutulması nedir? 7 Ağustos ay tutulması nasıl izlenir?

Ay tutulması nedir? 7 Ağustos ay tutulması nasıl izlenir?

En son 2015 yılında Türkiye'den izlenen ay tutulması, bu yıl kısmi olsa da Türkiye'den izlenebilecek. 7 Ağustos ay tutulması için heyecanlananlar, Kısmi ay tutulması nasıl izlenir? sorusunu soruyor.

Ay tutulması nedir? sorusu 7 Ağustos'ta Türkiye'den de izlenebilecek olan kısmi tutulma öncesi vatandaşların aklına düştü. Ay tutulması saat kaçta? Bugün izlenecek ay tutulması en son 2015 yılında izlenebilmişti. Gölge konisi olarak bilinen ay tutulması, bu yıl parçalı olarak gerçekleşecek.

Ay tutulması nasıl izlenir? sorusu ise bu muhteşem manzarayı kaçırmak istemeyenler tarafından soruluyor. Ortaya tefekkürlük manzaralar çıkaracak olan Ay Tutulması, Yüce Yaratıcımız Allah'ın (c.c) bizlere seyrettirdiği en haşmetli manzaralardan biridir.

Ay tutulması nedir?

Kısa anlamı ile Ay tutulması, Ay'ın Dünya çevresinde yaptığı dönüş sırasında kimi zaman Dünya'nın gölgesine girmesine verilen isimdir. Bu durumda Güneş ışıkları Ay'ın üzerine artık düşmez ve Dünya'nın gölgesi ışık olarak Ay'ın üstüne yansır.

Kısmi Ay Tutulması veya Parçalı Ay tutulması ise Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumlarda yer almasıdır. Bu durumlarda Ay'a Dünya'nın gölgesinin bir kısmı düşer, bir kısmına ise Güneş Işıkları vurmaya devam eder.

7 Ağustos, yani bu gece itibari ile görebileceğimiz kısmi ay tutulması olacak.

Ay tutulması saat kaçta?

Dünya'nın pek çok ülkesinden net olarak görülebilecek olan kısmi ay tutulması, Türkiye'den de izlenebilecek. Türkiye bu mücizeyi saat 21.20'den sonra net olarak izleyebilecek.

Ay tutulması nasıl izlenir?

Ay tutulması çıplak gözle görülebilecek. Eğer bulunduğunuz yerde hava açık, yani bulutsuz ise Ay tutulmasını kolaylıkla izleyebilirsiniz. Ay tutulmasını daha rahat izleyebilmek için şehrin ışıklarından uzak bir yere de giderek, bu olayı daha net izleyebilirsiniz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.