Avusturya'daki ırkçıların amacı Müslümanları şeytanlaştırmak

Avusturya'daki ırkçıların amacı Müslümanları şeytanlaştırmak

Son dönemde hayat şartlarının Müslümanlar için giderek zorlaştığı Avusturya'daki Müslüman Liderlerden biri olan Rateb Jneid, ülkeyi İslam Düşmanlığı konusunda uyardı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İslam Konseyleri Avustralya Federasyonu (AFIC) Başkanı Rateb Jneid, Avusturya'nın tarihi boyunca yerleşmiş uygulamannın Müslümanları 'şeytanlaştırdığını' ve bu uygulamanın son günlerde giderek etkisini arttırdığını vurguladı.

Jneid'e göre, Avusturya'da hedef gösterilmesi gereken son grup Müslümanlar iken, ülkede giderek yükselen Irkçılığın kendisine ilk hedef olarak Müslümanları seçmesi tesadüf değil. Avusturya, Müslümanlara karşı yeni gelişen tutumun ilhamını tarihinden alıyor.

Jneid, ülkedeki ırkçılığın görünen en büyük problem olduğunu ve Müslümanlar dahil olmak üzere herkesin bu konuda çalışması gerektiğini vurguladı.

Konu ile ilgili Jneid; "Bu ülkede Irkçılığı yok etmek başta Müslümanlar olmak üzere tüm azınlık grupların görevi" ifadelerini kullanıyor ve ekliyor: "Ayrıca bu konuda sorumlu olan ikincil grup siyasilerdir. Siyasiler tepeden Irkçılığı yok etmedikçe bizler boşa çabalamış oluruz."

Charles Sturt Üniversitesi tarafından Avustralya'da 2017 yılında İslamofobi konusunda yayınlanan bir rapora göre, ülkede geçtiğimiz yıl Müslümanlara karşı sosyal, kamusal ve özel hayatta yapılan ayrımcılık 'rahatsız edici' boyutta.

SBS'nin haberine göre Dr Jneid bu bulgulara şaşırmadığını ve ülkedeki son seçimlerin ardından parlamentoya hakim olan ırkçıların bu tabloda büyük etkisi olduğunu söylüyor. Jneid'e göre Avusturya siyasetçileri, Müslümanların korkuları üzerinden söylem geliştirerek oy topluyor ve Müslümanları açıkça hedef gösteriyor.

"Neredeyse her gün ulusal medya platformlarından birinde Müslümanların olumsuz bir hikayesi var." diyen Dr. Jneid, Avusturya'da artık Müslümanların korku ve endişe ile yaşadığının altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum