Avusturya'da PEGIDA'ya Anti-PEGIDA engeli

Avusturya'da PEGIDA'ya Anti-PEGIDA engeli

Avusturya'nın Linz kentinde, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA taraftarlarının gösteri yapması karşıt görüşlü binlerce kişi tarafından engellendi.

"Linz PEGIDA’ya Karşı Platformu"nun Hauptplatz’dan başlattığı "Anti-PEGIDA"” eylemine yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Yürüyüşe geçen gruptakiler, üzerinde "PEGIDA'ya bir metre bile yer yok", "Linz'de ırkçılığa yer yok", "PEGIDA’ya hayır" ve "Müslümanlar ve Göçmenler hoşgeldiniz" yazılı pankartlar açtı. "“Irkçılar dışarı" ve "Irkçılığa hayır" sloganları atan grubun eylemi, şehir merkezinde bir parkta sona erdi.

Yaklaşık 200 PEGIDA taraftarı da Linz Tren İstasyonu’nda toplandı. Ellerinde Avusturya bayrakları ve üzerinde "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" yazılı pankart taşıyan grubun yürüyüşü, PEGIDA karşıtları tarafından engellendi. Karşıt grubun yolu trafiğe kapatması üzerine polis, PEGIDA taraftarlarını güvenlik çemberine aldı. Yaklaşık 30 metre mesafedeki iki grup arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. PEGIDA taraftarı olduğu belirtilen bir kişinin gözaltına alındığı eylemde, gruptakilerin zaman zaman birbirlerine kar topu attıkları görüldü. Yaklaşık 1 saat süren engellemenin ardından PEGIDA taraftarları yürüyüşten vazgeçerek polis kontrolünde geri çekildi. Polis, PEGIDA taraftarlarını tren istasyonuna kadar götürerek dağıttı.

"Linz PEGIDA’ya Karşı Platformu"nun eylemi, PEGIDA taraftarlarının dağılmasıyla sona erdi.

İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarlarının Linz'de yürüyüş yapacağını açıklamasından sonra kendilerini Anti-PEGIDA olarak adlandıran gruplar da PEGIDA yürüyüşüne izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.