Avusturya'da Müslümanlara Yönelik Tasarı

Avusturya'da Müslümanlara Yönelik Tasarı

Avusturyalı Müslümanlar Girişimi, İslam Kanunu Tasarısının yeniden müzakere edilmesini istedi.

Avusturyalı Müslümanlar Girişimi, Müslümanların bazı haklarını kısıtlayan İslam Kanunu Tasarısı'nın yeniden müzakere edilmesini istedi.
 
Avusturya'da doğup büyüyen ve sonradan Müslüman olanlar tarafından kurulan "Avusturyalı Müslümanlar Girişimi", basın toplantısı düzenleyerek "İslam Kanunu" Tasarısı'na ilişkin görüşlerini açıkladı. Girişim üyelerinden Sabrina Fuchs, Avusturyalı olarak dünyaya geldiklerini ve yıllarca İslam'ı araştırdıktan sonra Müslüman olduklarını belirterek tasarıda Müslümanların özgürlüklerinin kısıtlandığını söyledi. İslam yasası ile entegrasyon politikalarının birbirinden ayrılmasını isteyen Fuchs, "Bizler hem İslamiyeti hem de Avusturya kültürünü bir kalpte taşıyoruz" dedi.
 
Girişim üyesi Ursula Kowanda-Yassin ise tasarıda özgürlüklerin kısıtlanıp güvenliğin ön planda tutulduğunu kaydederek "Müslümanların sürekli gözetim altında tutulması kabul edilemez. Bu yasanın sosyal dengeyi bozacağına, huzurlu birlikteliği yok edeceğine ve radikalizmi körükleyeceğine inanıyoruz. Bu yüzden bu yasa tasarısını reddediyoruz. Yeniden müzakere edilerek yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
-İslam Yasa Tasarısı-
 
Koalisyon hükümeti tarafından 2 Ekim'de Meclis'e gönderilen "İslam Kanunu" Tasarısı'nda, Müslümanların din özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü ve eşitlik hakları engelleniyor. Tasarıda eleştirilen maddelerin başında yurt dışından finansman yasağı geliyor. Buna göre, camiler ve dernekler yurt dışından yardım alamayacak. Tasarıya göre, üye sayısı 300'ün altında olan camiler 6 ay içinde kapatılacak, Viyana Üniversitesinde kurulacak İslam Teoloji Bölümünden mezun olanlar imam olabilecek, her cemaat dini kaynaklarını Almanca olarak sunmak zorunda kalacak
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum