Avusturya'da Müslümanlar yüzlerce mülteciye iftar veriyor

Avusturya'da Müslümanlar yüzlerce mülteciye iftar veriyor

Avusturya'nın Traiskirchen şehrinde bir cami derneği, her akşam 2 bin mülteciye iftar yemeği veriyor.

Avusturya'nın Traiskirchen şehrindeki Türk-İslam Kültür Derneği, Ramazan ayının başından beri her akşam camide iftar yemeği veriyor. 14 yıldan beri camiye yakın bir mülteci yurdundan gelen insanlara hizmet veren caminin iftar yemeğine bu yıl her akşam 2 binden fazla kişi geliyor.

'Islamiq.de' isimli internet sitesine bilgi veren cami derneği başkanı Erdal Kaymaz, ilk başlarda yaklaşık 800 kişinin iftara katıldığını, ancak halk arasında duyulmasından sonra her gün iftara gelenlerin sayısının arttığını söyledi.

İftara gelenlerin oruç tutup tutmadıkları ya da hangi dine mensub oldukları konusunda hiçbir ayırım yapmadıkların ifade eden Kaymaz, muhtaç olan herkesin iftara gelmesinden memnun olduklarını belirtti. Kaymaz, iftara gelenlerden yaklaşık yüzde 35'inin gayr-i müslim olduklarını tahmin ettiklerini kaydetti.

İftar programının tamamen cami yönetimi ve üyeleri tarafından karşılandığını bildiren Kaymaz, yemeklerin hazırlanması ve dağıtımı için 40 kişinin yardım ettiğini, bu yıl da maliyetini yine kendilerinin karşılamak istediklerini, ancak taleb çok fazla olunca, yardım beklentisiyle program hakkında medyaya bilgi verdiklerini söyledi.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.