Avusturya Bediüzzaman'ı anacak

Avusturya Bediüzzaman'ı anacak

Avusturya Nur Cemaati Moral Günü Kültür Şenliği Programı’nda bu yıl vefatının 50. Yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini anacak...

RisaleHaber-Haber Merkezi

Avusturya Nur Cemaati olarak bir gelenek haline gelen Moral Günü Kültür Şenliği Programı’nda bu yıl vefatının 50. Yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Doç. Dr. Halit Ertuğrul ve Sanatçı Mehmet Akça ile anılacak.

Moral Günü Viyana’da geçen sene olduğu gibi yine 22. Bölge Donaustadt Haus der Begegnung’da yapılacak. Geçen sene grçekleştirilen Namaz Platformu Programı çok ilgi görmüş ve Viyana’da güzel hatıralar bırakmıştı. Bu sene ise önceki yıllardaki gibi izdiham olmaması ve izleyicilerimizin salondan geri dönmek zorunda kalmamaları için program biletli yapılacak.

Bu yıl ki programa konuşmacı olarak, Türkiye gibi Viyana’nın da yakından tanıdığı ve kitapları milyonlar satan, Eğitimci Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul katılacak ve vefatının 50. Yılında Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini ve Destanlaşan Hizmetini anlatacak. Ayrıca Dede Efendi gibi Klasik Türk Müziği önemli eserlerini yorumlayan, kendisi de çok orijinal eserler besteleyen ve birçok Radyo ve Televizyondan programları ile tanınan Türk Sanat Müziği Sanatkârı, Bestekarı Mehmet Akça da programa Bediüzzaman Özel Albümünü seslendirmek üzere gelecek. Moral Günlerinin vazgeçilmez bir parçası olan “Moral Tiyatro Grubu” ise bu sene “Bediüzzaman Özel Tiyatrosu” ile sahne alacak.

Program aynı zamanda bir bahar şenligi tarzında olacağı için dost ve arkadaşlarla görüşüp sohbet edebilmek ve güzel bir gün geçirme düşüncesi ile Anadolu’nun değişik yörelerine ait ev yapımı çeşitlerini sunulacak zengin bir büfe, kitap sergisi ve daha değişik programlar ile saat 11.00’den itibaren ziyarete açık olacaktır.

Bilet ve irtibat: 06509695337

Adres: 22. Bölge Donaustadt Haus der Begegnung, Viyana
Tarih: 09 Mayıs 2010 Pazar
Saat: 14:00
Giriş: Biletli

avusturya_afis_haberici.jpg