Avustura itiraf etti: 'Müslümanlara saldırdık"

Avustura itiraf etti: 'Müslümanlara saldırdık"

Avusturya’nın Graz kentinde inşa edilmekte olan İslam Kültür Merkezi Camisi’ne 5 Mayıs’ta yapılan domuz başlı saldırıya askeri istihbarat da karıştı. Başlangıçta ‘aşırı sağın işi’ olarak görülen saldırı, şimdi skandala dönüşüyor.

Avusturya'da siyaseti sarsacak olay 5 Mayıs’ta yaşandı. Steiermark Eyaleti’nin başkenti Graz’da inşaatı devam eden İslam Kültür Merkezi Camisi’ne 5 Mayıs’ta saldırı yapıldı. Saldırganlar, minareye iki domuz başı astı, domuz kanı döktü. Saldırıdan sonra aşırı sağcı Partei des Volkes (Halkın Partisi) yöneticisi Thomas K. şüpheli olarak gözaltına alındı. Ertesi gün de suç ortağı Georg B. yakalandı. Olay kamuoyuna, “Aşırı sağcılar camiye saldırdı” diye yansıdı.

Ancak iki ay sonra olayın boyutu değişti. Saldırıyla ilgili dosyaları inceleyen Yeşiller Partili Peter Pilz, olaya Avusturya askeri istihbaratından bir görevlinin de karıştığı sonucuna vardı. Saldırgan Thomas K.’nın suç ortağı olduğu söyleyen Georg B., Avusturya askeri istihbaratına çalışan yedek subay çıktı.

En son Avusturya basınında çıkan haberde, Avusturya askeri istihbarat ajanının görevli olarak camilere domuz kafası yerleştirdiğini itiraf ettiği belirtildi.

Ajanın, “Yaptığım işin suç olduğunu biliyorum, fakat çalıştığım Avusturya ordusu istihbaratı adına yaptım. İşlediğim bu suçtan dolayı özür diliyorum” sözleri Avusturya'da gündeme oturdu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.