Avustralya'nın Alpaka develeri Türkiye yolcusu

Avustralya'nın Alpaka develeri Türkiye yolcusu

Avustralya’dan 10 Alpaka devesi, yetiştirilmek üzere Türkiye’ye gönderilecek.

Alpakaların yarın Sydney'den İstanbul’a oradan Konya’ya götürüleceğini belirten işadamı Yüksel Çiftçi, AA’ya yaptığı açıklamada, Alpakaların Avustralya’dan ilk kez Türkiye’ye gideceğini söyledi.

Türkiye’ye götürülecek hamile Alpakaların Konya Selçuk Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde yetiştirileceğini aktaran Çiftçi, ‘‘Konya’da Alpakaların deneme aşamalı yetiştirilmesi, ortama ve iklime ayak uydurabilmesi için özel bir alan hazırlandı’’ dedi. Hamile Alpakaların, Golbal Alpaca isimli Avustralyalı şirket tarafından yaptırılan 2 bin 500 metrekarelik özel alanda, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esad Sami Polat’ın gözetimi altında olacağını belirten Çiftçi ‘‘yünü çok kıymetli ve pahalı olan alpakaları Türkiye’de besleyip yetiştirmek istiyoruz, umarım bu ticaret Türkiye ve Avustralya için hayırlı olur’’ dedi.

Yakın bir zamanda Türkiye’ye 1000 adet damızlık Alpaka daha götüreceklerini ve Alpakaları ülke genelinde yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Çiftçi ‘‘Kilosu yaklaşık 80 ile 90 dolar arasında değişen Alpaka yünlerini Türkiye’de üretip başka ülkelere ihracatını yapmak istiyoruz’’ dedi. Hamilelik süreleri 8 ila 11 ay arasında değişen ve bir Güney Amerika devesi olarak da bilinen Alpakaların yünleri 50 cm kadar uzayabiliyor. Yaklaşık 55-65 kilo ağırlığında olan Alpakaların yününden en kaliteli kumaşlar üretiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.