Avustralyalı Müslümanlar Endişeli

Avustralyalı Müslümanlar Endişeli

Avustralya'nın Ortadoğu'da çatışmalara katılan Avustralya uyrukluları gerekçe göstererek çıkartmak istediği yeni terör yasasından Avustralyalı Müslümanlar endişe duyuyor.

Avustralya federal hükümetinin Ortadoğu'da çatışmalara katılan Avustralya uyrukluları gerekçe göstererek çıkartmak istediği yeni terör yasasından Avustralyalı Müslümanlar endişe duyuyor.
 
Ortadoğu'da yaklaşık 150 Avustralya kökenlinin çatışmalara katıldığının tespit edilmesi üzerine, bu kişilerin pasaportlarının iptal edilmesi ve ülkeye geri döndüklerinde cezalandırılmaları yönünde tedbir alan hükümet, yeni bir terör yasası çıkarmaya hazırlanıyor.
 
Avustralya'da yaşayan Müslümanlar, söz konusu yasayla masum insanların hayatlarının olumsuz etkileyeceği, demokratik hakların kesintiye uğrayacağı ve üzerlerinden politika yapılacağından endişe ediyor.
 
Avustralya Başbakanı Tony Abbott'ın yasayla ilgili toplantısına katılmayan Avustralyalı Müslüman toplumların temsilcileri, Adalet Bakanı George Brandis ile yeni çıkacak terör yasasını görüşmek üzere bir araya gelecek. Victoria İslam Konseyi (ICV), konseye üye Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek Brandis tarafından 5 Eylül Cuma günü yapılacak toplantıya katılıp katılmama konusunda toplum liderlerinin görüşüne baş vurdu. Tek tek ele alınan alınan önerilerden sonra toplantıya katılım kararı çıktı.
 
Victoria İslam Konseyi'nin Türk kökenli müdürü Nail Aykan, AA'ya yaptığı açıklamada, ''Hem kanundan endişe duyuyoruz hem de hükümetin yaklaşımından. Bu yasa tasarısı meclisten geçecek, bu konuyu biz etkileyemeyiz. Mecliste yeterli sayın yoksa herhangi bir etkin de yok. Müslümanları kullanarak bu yasa tasarısının geçirilmesi bizi endişelendiriyor'' dedi.
 
Adalet Bakanı Brandis tarafından yapılacak toplantıda, yasanın okunması için verilecek zamanın çok kısa olduğunu dile getiren Aykan ''Bakan bize yasanın metnini verecek, yarım saat içinde okuyacağız, geri toplayacaklar. Soru cevap olacak, zaman zaten kısıtlı'' dedi. Toplantıya 33 kişinin davet edildiğini, en fazla 45 dakika olacak soru cevap süresinin ise yetersiz olduğunu aktaran Aykan, ''Biz diyoruz ki Müslüman toplumuna danışmak istiyorsan geniş bir platformda konuşalım, tartışalım, yasa tasarısını bizim katkımızla meclise sun, ama bizim katkımızı istemiyorlar, bizi siyasetlerine alet etmek istiyorlar'' dedi.
 
Hükümet tarafından hazırlanan yeni terör yasasının Müslümanların yaşamlarını olumsuz etkileyeceğini belirten Aykan, ''Müslüman toplumunu, masum insanları zor durumda bırakacak. Polis devleti olmasından çekiniyoruz. Mevcut terör yasaları sayesinde Avustralya'da herhangi bir terör olayı olmadı. Mevcut kanunlar yeterli, daha fazlasının aşırıya gideceğini düşünüyoruz'' dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.