Avustralya’da ramazan hazırlıkları tamam

Avustralya’da ramazan hazırlıkları tamam

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Türkler, bu akşam kalkılacak sahur ve yarınki ilk iftar için hazırlıklarını tamamladı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Türkler, bu akşam kalkılacak sahur ve yarınki ilk iftar için hazırlıklarını tamamladı.

Ramazana ilk girecek ülkelerinden biri olan Avustralya’da yaşayan Türkler ve farklı etnik kökenlerden yarım milyondan fazla Müslüman, yarın başlayacak ramazana hazırlanmak için alışveriş merkezlerine gitti.

Alışveriş merkezlerinde en fazla talebi daha çok ramazanda tüketilen hurma görürken sahurluk pide, meyve, yaş ve kuru gıda maddeleri de büyük ilgi gördü.

Ramazan alışverişine çıkan Hacer Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bütün dünyanın, bütün Müslüman aleminin ramazanı öncelikle hayırlı olsun. Herkese sağlık, mutluluk, huzur getirsin. Allah bize bol ibadetli günler nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Geniş bir aileye sahip olduklarını ve ilk gün hep birlikte iftar yapacakların belirten Şahin, "Son günümüzde çıktık alışverişimiz tamamlamaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse yarın büyük bir davetim var bütün aile bende." dedi.

Ailesi ile son gün alışverişine çıkan Nusret Eryılmaz da "Şu anda alışverişteyiz, inşallah bu akşam sahura kalkıyoruz, yarına da oruçlu olacağız. Tüm Müslümanların ramazanının hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yaşadıkları bölgedeki Türk marketlerinde aradıkları her şeyi bulabildiklerini ifade eden Seher Bayram, "Burası çok güzel. Türkiye’de bulacağımız her şeyin aynısı var, memnunuz hazırlığımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 550 bin Müslümanın yaşadığı Avustralya’da oruçlu kalma süresi ilk gün itibarıyla 11 saat 20 dakika olacak. Müslümanlar, ilk teravih namazını bu akşam ülke genelindeki 200’den fazla cami, mescit ve geçici mekanlarda kılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.